Reduziert

black friday

Știu, e târziu, dar încă se găsesc niște oferte faine. Știu că multă lume apreciază fotografiile pe care le fac eu și pentru asta mă simt flatat, așa că m-am gândit să vă spun ce kit foto am eu și la ce prețuri îl găsiți zilele astea.

Am folosit de la bun început Nikon, așa că recomandările or să meargă mai mult pe zona asta. Pe Canon nu mă pricep așa de bine, drept urmare nu prea am cum să vă recomand ceva de-acolo.

  • Nikon D7100 2998 lei – Am renunțat la bătrânul D90 și am făcut mutarea la D7100 acum câteva luni. Sunt mega încântat de el și l-am luat tot cu 3000 de lei la o altă reducere (fără card sau kit curățenie). N-am văzut niciodată să aibă o reducere de preț mai mare de 3000 de lei, chiar și după lansarea lui D7200. Așa că îl recomand cu căldură. Nu face parte din zona profi, dar eu îmi scot banii cu el.
  • Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G 745 lei – Eu n-am ales un 50mm 1.8, ci 35-ul. Mă ajută când am nevoie de un obiectiv luminos seara și un pic mai larg. 50-ul se apropie mai de portrete și te face de multe ori să te lași pe spate ca să prinzi ceva mai mult. 🙂 Prețul acestui obiectiv se învârte de mult timp în jurul sumei de 700 de lei în timpul reducerilor. Cam cu atât l-am luat și eu acum niște ani de zile.
  • Nikon AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G 1698 lei – E al doilea cel mai folosit obiectiv din kit-ul meu foto. Cu el am tras pentru Ascultă cu Mine sau orice alt proiect foto unde am nevoie de portrete. Recomand cu mare căldură acest obiectiv, chiar dacă nu e 1.4 (diferența de preț fiind mult prea mare). Din păcate, acest obiectiv nu cred că mai e pe stoc, dar merită să-l urmăriți la alte reduceri pe viitor. Diferența nu e atât de mare între campaniile de reduceri.
  • Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM – Nikon AF-S DX 1619 lei – Cu siguranță cel mai folosit obiectiv din kit-ul meu. Rar îl dau jos și de obicei la evenimente, nunți sau peisaje, cu el trag. Îmi plac unghiurile largi și deformate, drept urmare, el este. Un obiectiv sharp, plin de culoare și destul de ok și pe luminozitate scăzută, chiar dacă nu e un obiectiv luminos. Pe ăsta chiar vi-l recomand din plin, mai ales că are un preț foarte bun.
  • Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR 1390 lei – Ăsta-i ăla de vacanță. Să nu mai stai să schimbi obiectivele dar nici să ai pretenții foarte mari. Eu am 18-105, dar până la 140 mi se pare o idee și mai bună. Eu am dat 1000 de lei pe 18-105 la vremea lui, deci reducerea de acum e bună. Ca alternativă și mai faină puteți opta pentru Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM TSC care e la vreo 1224 de lei. Și mai mult zoom! 🙂
  • Nikon Speedlight SB-700 996 lei – Am avut SB-6oo. Am avut pentru că mi-a căzut pe jos la o nuntă, pe ringul de dans, au sărit bateriile în toate părțile, părți din el, m-am umplut de rușine, toți ochii erau pe mine. Azi mi-am luat 700-ele pe care îl recomand de asemenea. Asta pentru că reducerea e pe bune. Nu e tocmai ieftin, dar ai nevoie de un blitz bun dacă vrei să tragi indoor pe la evenimente. Și vine și cu bouncer în cutie.
  • Nu uitați să vă uitați și la accesorii. Prețurile la carduri sunt foarte bune zilele astea, merită să mai luați niște carduri. Evident, trebuie să vă uitați la viteza de scriere și aia să fie cât mai mare. Apoi musai să vă aruncați ochii și pe un rucsac foto sau o geantă foto. Eu am un rucsac foto care are și spațiu depozitare personal. Adică nu-mi ocupă tot spațiul cu aparatura foto. E bine pentru un weekend să ai un singur rucsac în care să-ți bagi toate sculele foto și în partea de sus să ai loc de o periuță de dinți, 2 tricouri, 3 chiloți, 3 ciorapi, deodorant, etc. Asta dacă ești băiat, evident. 🙂

Singurele lucruri pe care mi le-am cumpărat vreodată de Black Friday au fost legate de aparatura foto. Pentru că am urmărit prețurile de-a lungul anilor și știu că nu sunt niciodată manevre. Singura diferență notabilă este la obiective, al căror preț crește cu nesimțire deși obiectivele sunt aceleași. Adică uite, 70-200-le 2.8 de la Nikon era acum vreo 2, 3 ani 7000 de lei și la reducere putea să ajungă aproape de 5000 de lei. Acum prețul lui normal a sărit la 9000 de lei. WTF??? Și asta nu s-a întâmplat ieri (ca la eMag) ci se întâmplă treptat de-a lungul anilor.

Succes! 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.