Păcat că nu frauda e problema României

Singurul lucru nou pe care l-au adus alegerile parlamentare de ieri e noul sistem de vot anti-fraudă și numărul mult mai mare de observatori în secțiile de votare. Un efort demn de toată lauda al observatorilor, dar ce-am aflat la final? Am aflat că în România chiar nu e nevoie de fraudă și că oamenii chiar votează ca niște idioți. Dar hai să vedem de ce votează așa și ce putem face pe viitor.

Mă uitam aseară amuzat ba pe Facebook, ba la televizor și nu înțelegeam de ce multora li se părea incredibil că iar a ieșit PSD-ul. Am spus asta de la bun început. Ba chiar m-aștept ca în 2017 să fie schimbată Constituția, iar Dragnea chiar să ajungă prim ministrul României în pofida faptului că este un condamnat penal. Iar mirarea noastră vine din cauza faptului că noi habar n-avem în ce țară trăim, sau de fapt, ce oameni trăiesc în țara asta.

Așa că ieri am analizat singur situația, fiind extrem de plictisit de prestația ”analiștilor” de la DIGI24 și am ajuns la următoarele 10 concluzii:

  1. România e formată preponderent din cetățeni idioți. Nu este o jignire, ci un fapt real. Nu și-a arătat nimeni un interes în a investi în sistemul de învățământ, iar noi nu ne dăm seama că de zeci de ani noi scoatem pe bandă rulantă idioți (ca să citez un personaj politic celebru). Dacă eram deștepți, n-am mai fi votat aceiași hoți la putere. E foarte simplu. Din păcate nimeni nu are curajul să spună asta, de dragul de a nu jigni electoratul.
  2. PSD știe foarte bine cu cine are de-aface. Pe lângă faptul că se pricepe al naibii de bine la jocul ăsta (pentru că-l face de mulți ani), își cunoaște al naibii de bine targetul. Așa că are un mod de gândire foarte simplu, ca pentru mase. De ce-au nevoie oamenii ăștia? De salarii mai mari. Bun, le spunem că mărim salariile. Ce contează că n-o să facem asta, ei or să creadă pentru că ne-am asigurat ani la rândul că rămân niște idioți.
  3. PSD-ul nu a avut un contracandidat pe măsură. Nu mă înțelegeți greșit. Sunt mândru că am prins măcar câteva luni cu un prim-ministru normal care chiar și-a dorit să schimbe lucrurile în bine. Doar că nu era momentul lui acum. Nici Dacian Cioloș și nici Nicușor Dan nu sunt cei mai buni contracandidați în momentul ăsta. Ca și personalitate sunt slabi, civilizați, n-au ce căuta în jocul ăsta. Pe bune, în contextul actual în care scena politică e plină de corupți și de mafioți, avem nevoie de un jucător foarte deștept și parșiv în același timp. Unul care să-i spună drept în față lui Gâdea, ”Da, din cauza minciunilor voastre trebuie să ieșim din mocirlă! De-asta am zis ce-am zis!”. Dar nu ne asumăm, ne e teamă și sunt mulți naivi care încă mai cred că actele de corupție pot fi distruse prin bun-simț. Wake the fuck up!!! P.S. Guvernul Cioloș ar fi venit perfect doar după ce-am fi reușit să scăpăm definitiv de tot ce înseamnă PSD și corupție.
  4. Cioloș și Dan reprezintă interesele tuturor românilor, dar sunt înțeleși doar de cei care-și folosesc creierul. Asta m-a enervat cel mai tare. Nu înțeleg de ce nu înțelegeți că pe lângă faptul că românii nu au habar să scrie, vă așteptați ca ei să înțeleagă economia și niște măsuri care nu-i privește în mod direct pe ei (vezi PSD ”vom mări salariile”). Pe cine pula mea interesează în țara asta că s-a eliminat ștampila, ha??? Da, e o măsură inteligentă, în sfârșit, dar nu-i afectează în nici un fel pe oamenii din țara asta care mor de foame (nu contează că mor de foame din prostie, asta e altă discuție). Deci nimic din mesajul lui Cioloș sau al lui Nicușor Dan nu interesează pe cineva în afară de noi ăștia care înțelegem cum ar trebui să meargă lucrurile. Adică 10 la sută din populația țării.
  5. Avem și noi vina noastră la greu. În primul rând ne trezim tot timpul cu câteva zile înainte de alegeri și începem să facem tărăboi și ne așteptăm ca oamenii chiar să iasă la vot. Acum mi-e clar că nu funcționează asta. Nu putem face asta doar pe ultima sută de metri. Și în special nu va funcționa niciodată să le spui oamenilor ce au de făcut. E enervant și vor face fix invers.
  6. Asta în cazul în care mesajul nostru chiar ajunge la cineva din afara anturajului nostru. Căci Colectiv ne-a arătat că suntem o mână de oameni care ne știm între noi și ne dăm mesaje de susținere unii altora. Pe Facebook. Bula aia e reală. Că doar n-ai în listă numai pesediști, nu? Că te-asiguri să scapi de ei de fiecare dată după fiecare vot! Și nici mesajul către tineri nu pare a funcționa. Cel mai de succes vlogger din România, Mikey Haș, a strâns 700.000 de vizualizări pe interviul cu Dacian Cioloș. Oare s-au mobilizat tinerii și au mers la vot? Cred că numărul este insignifiant, din păcate. Oricum, tot respectul pentru toți cei care s-au mobilizat pe partea asta! #BigUp
  7. Până acum am vorbit de noi, oamenii de rând care ne-am zbătut să schimbăm ceva și care am ajuns de nevoie să susținem un partid politic. PNL ar trebui să dispară efectiv din scena politică. Să se arunce toți de la etaj. Păi în pana mea, ăia chiar ar trebui să știe jocul și de atâta timp ei habar n-au cum să-l joace. Au avut atâta timp la dispoziție și n-au făcut nimic, dar absolut nimic. Nici măcar n-au copiat temele de la PSD. Și prin rezultatul absolut jenant de acum și-au bătut joc și de noi. 20%. Păi USR a câștigat aproape 10%, un partid care s-a format acum, gen ieri. Păi în momentul în care am văzut asocierea dintre Gheorgiu și Cioloș am zis gata, e clar, pa și pula revedere. Ați dat cu ea de gard!
  8. Hai să ne întoarcem un pic la modul în care vrem noi să ne transmitem mesajul. Again, noi acționăm pe Facebook și între noi și doar în prag de alegeri. Chiar dacă avem cea mai tare țeavă de net din lume, idioții tot la televizor se uită (repet, nu e o jignire, ci un fapt). Noi nu avem un canal TV care să ne reprezinte. Eu cred că voi nu înțelegeți ce armă îngrozitoare reprezintă posturile Antena 3 și România TV. Ne place doar s-o ardem la mișto față de ei, dar ăia pompează venin, ură și revoltă față de tot ce nu înseamnă PSD. Zilnic, zi de zi, oră de oră, minut de minut, non-stop, tot timpul!!!! Și fac asta de ani de zile! Și noi ne așteptăm ca oamenii să-și schimbe părerea în urma câtorva statusuri aruncate pe Facebook între noi. Mesajul nostru nu ajunge niciodată la acel public. NICIODATĂ! Dimpotrivă, suntem văzuți ca niște ciudați, răzvrătiți, niște tineri idioți care am adus țara asta de râpă. În viziunea lor, NOI suntem de vină. Înțelegeți odată în pula mea cum se joacă jocul ăsta, că m-am săturat să mă tot repet la nesfârșit!
  9. Am realizat și eu că pe tineri chiar nu-i interesează. Și de ce i-ar interesa. Acum pe bune, avem și noi așteptări prea mari de la o nouă generație de idioți. Ăștia o ard tot timpul după școală pe la McDonalds și Starbucks, că dacă vrei să bei și tu o cafea, n-ai loc de ei, n-au nici o grijă momentan pentru că le asigură mami și tati statul al București, mulți probabil că sunt răsfățați de niște părinți care vor să le ofere tot ce le-a lipsit lor și cam asta e realitatea. Și eu eram idiot la 20 de ani, mă durea pe mine-n cur, doar că mă lua mama cu forța la voturi și îi mulțumesc pentru asta căci abia mai târziu mi-am dat seama ce importantă era toată chestia asta. Dar câți părinți credeți că-și responsabilizează copiii în sensul ăsta? ”Nu, dragă, lasă că copilu meu tre să învețe pentru școală, ce treabă are el cu votatul”. Aceeași școală care-l transformă într-un idiot.
  10. Și am lăsat pentru final cireașa de pe tort. Asta e o convingere personală, nu e vreo statistică și nu e probată pe undeva. Dar sunt absolut sigur că în țara asta sunt milioane de oameni care vor să trăiască așa, în stilul ăsta corupt. Să nu respecte legile, să încalce regulile, să nu se supună sistemului, să arate că sunt mai presus ca alții, că știu ei pe cineva, că au o pilă, că trec pe roșu, că parchează oriunde, că nu stau la rând, că fac afaceri pe nașpa. Iar PSD este singurul partid care le poate susține în continuare acest stil de viață. Iar noi, doamnelor și domnilor, suntem doar o minoritate care ne dorim să trăim într-o țară civilizată. Doar că majoritatea nu vrea asta!

 

Bun, ce-i de făcut? Băh, nu știu, e greu. E greu pentru că nu știu câtă răbdare au oamenii faini care chiar vor să schimbe ceva în țara asta. Eu unul tot cred că avem nevoie de un jucător super șmecher și parșiv în opozție. Tre să ne găsim și noi un Ponta al nostru, unul super nesimțit. Căci jocul ăsta trebuie jucat cu aceleași arme. Apoi, chiar cred că un post TV pe stilul Antena 3 ne-ar ajuta mult. Unul care să contracareze toate minciunile alea odioase. DIGI24 e o bășină corectă, nimic mai mult. Ăia nu se implică deci nu ne ajută de nici o culoare. Tre să facem scandal, gălăgie. Trebuie să-i cucerim pe idioți și abia apoi să schimbăm țara. Apoi, cred că ar trebui să renunțăm la tineri, să nu ne mai facem așteptări că or să iasă la vot și să ne îndreptăm atenția către cei care chiar ies la vot. BĂI! Pensionarii ies la vot! Tot timpul! Iar noi n-am făcut nimic să ne apropiem de ei. Deci avem deja o populație foarte mare care votează și de care PSD-ul se folosește fără prea mare efort. Iar noi ne chinuim să tragem de unii care chiar nu-și dau interesul. Ce-ar fi dacă efortul nostru s-ar canaliza către ei în următorii 4 ani? Vârsta a doua și a treia. Cumva trebuie să găsim o soluție să ajungem la acești oameni și să le spunem că avem nevoie de ei. Căci e clar, să ne agităm cu 2, 3 zile înainte de alegeri nu funcționează.

Și cea mai importantă chestie e că s-au schimbat niște lucruri. Voi nu le vedeți că sunteți prea supărați pe rezultat. Eu nu sunt supărat pe rezultat pentru că mi-am spus de la început că o să câștige PSD-ul. Dar în pana mea, de fiecare dată din ce în ce mai mulți oameni se activează și vor să schimbe ceva. USR-ul mi se pare că are o creștere fantastică pentru un partid care abia s-a format. Pe noi nu ne învață nimeni ce să facem, dar uite că lucrurile se schimbă. Și să nu uităm! 30.000 de oameni (mai mult sau mai puțin) au avut bunul simț să iasă în stradă, să schimbe guvernul și să respire aer curat timp de câteva luni. Deci se poate. Și se va putea! Au trecut peste 20 de ani în care n-am făcut absolut nimic pentru țara asta, nu vă așteptați să se schimbe totul peste noapte.

Iar în final, le doresc lui Gâdea și șleahtei lui de împuțiți o dispariție cât mai grabnică (adică să moară-n chin și-n cancer). Asta pentru că ne-au distrus efectiv părinții și i-au umplut de venin și de ură și i-au întors împotriva noastră. Da, știți despre ce vorbesc, știți că părinții noștri se uită la Antena 3 și România TV, cele mai nocive posturi din istoria României. Da, lor le doresc moartea pentru că după ce că oamenii ăștia au suferit cum au suferit, acum trăiesc numai în această ură alimentată de acești monștri care aseară juisau prin studiourile lor fericiți că PSD-ul a câștigat alegerile. Sunteți fericiți, măh, acum? Jeguri nenorocite!

1 Comment Păcat că nu frauda e problema României

  1. Alin Condrea 13/12/2016 at 11:04 am

    Super tare articolul. Exact asa gandesc si eu 😀
    Sunt membru PSD si stiu exact ce se intampla in interior. Stiam ca PNL si restul nu au nicio sansa reala. Nici nu va imaginati cum merge masinaria de vot a PSD ului. Fara fraude, fara pomeni.. Astea sunt anecdote care dau bine la ” high class “. Voteaza oamenii pe rupte singurei, disciplinati, incolonati. E o splendoare.
    In alta ordine de idei, nu mi place nici mie ce se intampla. Majoritatea oamenilor, cum ai zis si tu, e corupta. Mai mult sau mai putin. De la o ciocolata la doctor sa i dea o scutire pana la spaga pentru licitatii. Tara asta chiar merita furata. Si o faci cu mare drag mai ales dupa alegeri de genul asta.
    Dar e pacat ca avem potential. Avem o tara frumoasa si tineri destepti, cu bun simt, care pleaca in afara. Prin natura jobului meu mi a fost dat sa vad tineri, oameni maturi de o calitate rara care alegeau sa plece. Imi parea rau, dar ii intelegeam.
    Am incercat sa misc ceva. Am facut pagina de Facebook Partidul Tinerilor in 2014. Dupa aproape 500 de euro cheltuiti pe reclama pentru recrutare.. Mi am dat din nou seama ca nu ai cu cine. Partidul TInerilor…. si in 3 saptamani de reclama nu am avut 1 singur tanar care sa ma contacteze. Daaar… mesaje aveam. Si comentarii. Multe. Cine? Persoane de la 40 de ani in sus care trimiteau mesaje de incurajare, intrebau cum sa se implice, gen: stim ca nu suntem tineri, dar hai sa va ajutam….
    Cu tinerii nu faci nimic. Legume de McDonalds, Starbucks, fanfaroni de BOA sau smecheri de comuna, cu buzunarul plin de seminte. Viata este greu.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.