Transformers: The Last Knight #devăzut

Băieții de la editare împreună cu Michael Bay au dat-o pe acid, lsd, ceva tare, că filmul ăsta e un adevărat tur de forță și rezistență la cât de rapid se derulează totul în film. Dar asta nu-i nimic în comparație cu tendințele pedo. Sau poate exagerez eu.

Transformers face parte din categoria filmelor pe care le colecționez pe blu-ray. Am încă un home cinema system și-mi place să-mi cumpăr blu-ray-uri. Avatar, Gravity sau Interstellar sunt câteva alte filme care fac parte din colecția mea.

Dar ideea e că de la primul Transformers care a fost super mișto și care culmea, a avut și o poveste faină, filmele care au urmat au fost din ce în ce mai. Mai cum? Pur și simplu mai. Mai multe efecte speciale, mai rapide, mai multă acțiune, mai multe intersectări, mai etc. Singura chestie care s-a pierdut pe drum e povestea sau scenariul. În ultimul film, The Last Knight, s-au dus departe și pe cărări. Și nu asta ar fi problema, dar sunt atât de multe detalii în film care nici măcar n-au legătură cu ce se întâmplă în film, ci cu ceva care se va întâmpla în următorul film, încât treaba asta te amețește de multe ori. Deci cum?

Pe lângă asta, editarea a ajuns la un alt nivel. Totul e pe super mega repede înainte, super cut-uri, acum sunt în State, peste 3 secunde sunt în Londra, apoi mai bagă un personaj nelipsit care se află în Cuba (dar care putea foarte bine să lipsească din toată povestea asta), apoi te trezești că planeta Transformerilor a ”aterizat” pe pământ. Am impresia că au filmat pentru vreo 10 ore de film continuu, doar că au tăiat atât de multe detalii neimportante încât să se poată încadra în vreo două ore și ceva. Și din cauza asta parcă nu există continuitate, ci mai degrabă un haos total. Nu te mai poți bucura nici măcar de scenele amuzante care și ele trec foarte rapid de la o scenă la alta. Practic, au dispărut total acele momente de respiro care te făceau să te relaxezi înaintea unei noi scene de acțiune.

Dar n-o zic într-un sens neapărat rău, sau că filmul e prost. Nu, mi-a plăcut foarte mult. E un adevărat festin să-l vezi la IMAX pe tot ecranul ăla imens. Bine, scenariul și povestea, cum spuneam, e pe cărări, dar în ceea ce privește realizarea filmului e pur și simplu altceva. Încă nu-mi dau seama dacă e de bine sau rău. Știu însă că la final mi-am zis că seria asta ar trebui să se cam termine că prea se lungește și o dă în diverse și pare că Michael Bay și Steven Spielberg vor să facă cât mai multe lucruri înainte să dea colțul. E ok, au dovedit amândoi de mult timp cât de buni sunt.

Îmi place în schimb cum e păstrat stilul de filmat de jos, amprenta clară a lui Michael Bay. Adică toate personajele sunt filmate de sub bărbie, habar n-am cum se numește tehnic, dar când filmezi pe cineva de jos, de sub nivelul feței, îi oferi o postură impunătoare și necesară având în vedere că oamenii trebuie să se ridice cumva la nivelul roboților.

Eeeh, și iată că ajungem și în punctul sensibil, pentru care s-ar putea să mă înjurați. 🙂

Din primul film ne-am obișnuit că pe lângă efectele speciale, scenele amuzante, actorii mișto, să existe și câte-o bunăciune, sau de fapt două! Aaah, Megan Fox, cum s-o uiți vreodată când ridică cu mâinile capota și se uită la motor? Eh, gagicile astea se cam schimbă la fiecare film. Nici The Last Knight nu face excepție. Avem o nouă bunăciune, o english bitch bună în draci și o… minoră. Yeap, minoră care din punctul meu de vedere este fix la acea linie extrem de subțire între un minor și ceva pedo (exagerat spus).

Și zic asta pentru că apare un nou personaj principal, Izabella, o puștoaică de 12 ani, jucată de Isabela Moner care are 16 ani în viața reală. Personajul ei este unul puternic, maturizat devreme și cu o importanță destul de mare în film. Doar că modul în care este prezentată, și mă refer aici la tot, machiaj, haine, cadre filmate, close-up-uri, etc, pare că nu te uiți la un copil, ci la o puștoaică destul de matură. Mda, femeile se vor oripila când vor auzi asta, iar bărbații n-or să recunoască niciodată că puștoaica asta e chiar bună!

Pe bune, eu n-am văzut doar personajul unui copil în filmul ăsta, ci ceva mai mult. Gen, un al doilea personaj feminin cu destul sex appeal, așa cum ne-a obișnuit seria până acum. And that is kind of wrong, dacă stai să mă întrebi.

Da, știu, probabil că o să ziceți că sunt bolnav, habar n-am, dar puștoaica asta nu e doar o puștoaică. Mergeți la film și aștept și părerile voastre.

Dar ca încheiere, filmul merită văzut și l-aș mai revedera. Face parte dintr-o serie pe care o s-o apreciez no matter what.

2 Comments Transformers: The Last Knight #devăzut

  1. adizzy 24/06/2017 at 3:14 pm

    well, ma bucur ca nu sunt singura careia ii place Transformers. Eu nu ma duc la ele/colectionez pentru poveste – eu vreau roboti si sunet (tu zici de explozie si cinematic, dar eu am ceva cu sunetele facute de roboti +OST)

    Reply
    1. Alex Damian 24/06/2017 at 5:02 pm

      Ah, bine, nici eu nu mă duc pentru nu știu ce scenariu, și eu caut efecte speciale la greu, dar acum mi s-a părut un haos total. Sau am îmbătrânit eu! :)))

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.