Avem nevoie de soluții!

Am tot citit în ultima vreme statusuri și articole despre cum ne îngropăm singuri și încet, dar aia cu ”Au trecut doi ani de la Colectiv și nu s-a schimbat nimic” m-a scos din sărite! Cum adică nu s-a schimbat nimic? Dimpotrivă, s-au schimbat foarte multe! ÎN MAI RĂU!

M-am abținut să mai scriu pe blog despre situația politică cam după protestele din februarie, doar pentru că din punctul meu de vedere lucrurile nu mai au legătură cu politica ci mai degrabă cu oamenii care trăiesc în țara asta și lipsa unor soluții care să stabilizeze situația. Momentul ăla care a adunat peste 300.000 de oameni în Piața Victoriei ar fi trebuit să fie abia începutul. Din păcate, a deschis cineva geamul la guvern, a aruncat un chiștioc pe geam (abrogarea OUG-ului 13) și lumea s-a dus acasă. Am primit apoi întrebarea ”De ce mai ieși în stradă?” de la mulți oameni de la care aveam anumite așteptări și așa mi-am dat seama că deși noi ne considerăm inteligenți și superiori alegătorilor PSD, de fapt suntem puțin mai deștepți decât niște idioți.

Alți oameni de la care, la fel, aveam așteptări, au preferat să nu meargă la vot. Au dat-o pe aia cu ”Votul meu oricum nu contează!”. Dacă nici acum nu și-au dat seama cât de mult a contat lipsa lor la vot, e clar! Diferențele dintre noi și cei care votează cu PSD sunt foarte, dar foarte mici. Pentru că votul nu-ți asigură schimbarea lucrurilor în mai bine, ci doar te asigură că nu lași toți cretinii, incompetenții, corupții, criminalii și idioții să ajungă la conducerea unei țări. Dacă vrei ca lucrurile să se schimbe, ei bine, atunci intervine aia cu implicarea socială, civică, că nu-i de-ajuns doar un impozit pe venit.

Mda, nu mai am de ce să mă focusez pe situația politică, nu mi se pare nimic anormal din ceea ce se întâmplă. Sunt conștient că niciodată nu a fost mai rău ca acum și o să fie din ce în ce mai rău, dar cât timp oamenii nu ripostează, lucrurile astea se vor întâmpla mult și bine. Apoi, nu mai am nimic nici cu votanții PSD. Sunt niște oameni extrem de reduși în gândire, educație, tot. Oameni, de care noi ăștia care ne-am cosiderat deasupra lor, ne-am debarasat, i-am delimitat la rândul nostru și i-am ridiculizat constant. Când o arzi creativ la o cafenea unde arunci 12 lei pe un cappuccino și nu ești în stare să realizezi că unii chiar sunt cuceriți cu o pâine și un litru de ulei, atunci ești puțin mai deștept decât un idiot.

Nu, problema mea și motivul pentru care nu am mai scris despre asta este legat de toți cei care ies la proteste, cei care au umplut și umplu Facebook-ul de statusuri și articole legate de mizeria în care ne zbatem. Am ales să fac asta acum pentru că văd că nimeni nu pune întrebarea următoare: AVEM VREO SOLUȚIE???

Nu, serios, e cineva atât de deștept care să vină și să spună exact ce-ar trebui făcut într-o situație atât de nasoală în care ai un guvern format din corupți, penali și incompetenți care nu doar că fură, dar mai nou și distrug totul în calea lor, în timp ce milioane de oameni trăiesc împăcați cu acest sistem, doar pentru simplul fapt că… le place așa? Da, da, ați citit bine, sunt absolut convins că sunt milioane de oameni care nu ies în stradă pentru simplul fapt că le convine exact așa cum se trăiește și pentru că în mod voit sau nu sunt și ei o parte al acestui sistem corupt. Mai o combinație, mai știi pe cineva, mai fentezi sistemul, mai o pensie specială, mai conduci și parchezi cum vrei și unde vrei și te mai plângi în discuții sau statusuri cum că nimeni nu face nimic să schimbe asta, fără ca tu să vrei să faci ceva vreodată.

Așadar, cum reușești să scapi de un sistem atât de corupt și cum îi faci pe oameni să înțeleagă viziunea despre cum ar trebui să funcționeze un stat curat și democrat? Eu nu-mi dau seama ce-ar trebui făcut și mi se pare foarte nasol că din partea oamenilor de la care am așteptări nu vine nimic în afară de un raport zilnic legat de nenorocirile care se întâmplă. Probabil se așteptau ca lucrurile astea să-i enerveze pe oameni și să-i facă să protesteze și mai mult. Mda, uite-i cum stau toți în trafic cu orele și preferă să se înjure unii pe alții acompaniați de claxoane inutile în timp ce nu fac nimic ca să scape de cel mai incompetent primar pe care l-a avut vreodată orașul ăsta.

Am realizat că protestele nu funcționează. Nu în forma asta, în care ieșim de fiecare dată 5 speriați. Și când spun 5, chiar dacă sunt 20 de mii, mă raportez la numărul total al românilor sau al bucureștenilor. Deci cu 5 speriați nu faci nimic. Cu atât mai mult nu faci nimic cu 5 speriați care o ard hipsterește și boem cu protestele pașnice. Eu nu mă pot gândi la vreun moment în istoria umanității când protestele pașnice au reușit să schimbe ceva. Nu, sunt laș, n-aș avea curajul și nici n-aș recomanda asta, dar jur că m-a bucurat episodul cu ultrașii de la protestele din iarnă. Toți au sărit de cur în sus, că vai, că ce-au făcut, că ne-au stricat protestul hipsteresc. Păi au făcut, că a doua zi s-a triplat numărul de care de televiziune din toată lumea, au ieșit și mai mulți oameni în stradă și deja eram în atenția tuturor. Din nefericire, violența e cea care atrage atenția de fiecare dată și abia apoi încep să le tremure picioarele. Până una alta sunt sigur că li se rupe lor de protestele noastre pașnice cu 5 speriați. Dacă însă iar am ieși cu sutele de mii, well, atunci chiar s-ar schimba ceva.

Deci proteste nu. Ce altceva? Mai durează până vin următoarele alegeri, dar până atunci am putea renunța la ideea de a mai racola tineri și să tragem de ei să ne salveze țara și să ne întoarcem atenția către părinții și bunicii noștri care sunt ținuți captivi de vreo două posturi de televiziune. Nu vi se pare halucinant că noi ieșim în stradă și vrem o schimbare, dar cumva nu știm să gestionăm discuția cu părinții noștri care votează împotriva noastră? Căci ei chiar votează și o fac de fiecare dată! Dacă nu e cazul, ești fericit, dar știu enorm de multe cazuri în care oamenii mi-au spus că părinții lor votează cu PSD. Well, poate ar fi cazul să ne îndreptăm atenția către ei și să-i lucrăm la sentiment și să-i convingem să nu ne mai distrugă viețile, căci lucrurile s-au schimbat, conceptele despre viață s-au schimbat și dacă într-adevăr ne vor binele, poate ar fi bine să ne asculte pe noi, nu pe niște propagandiști corupți.

Dar în rest, eu nu-mi dau seama ce ar trebui făcut. Asta mă sperie și de-aia n-am mai scris și de-aia nici n-o să mai scriu despre subiectul ăsta până când n-am ceva concret. Dar în momentul ăsta cred că avem nevoie de soluții clare. Dacă nu e nimeni în stare să vină cu ele, atunci e clar că am belit-o big time și da, hai să ne orientăm către alte țări și să fim mândri de 1 Decembrie că suntem probabil cel mai emigrant popor. Și nu, nu e nici o rușine să pleci din țară sau să te gândești la asta. Nu atât timp cât oamenii nu vor cu adevărat o schimbare. Și în plus de asta, că tot ziceam că vine 1 Decembrie, gândește-te cam ce realizări am avut noi până acum? Nu, nu începe iar cu Coandă sau cu cine a inventat stiloul, hai să găsim ceva între Nadia Comăneci și Simona Halep. Găsim ceva?

Dacă aveți soluții, sau știți oameni care vorbesc despre asta, lăsați un comentariu. Mulțumesc! O seară bună!

3 Comments Avem nevoie de soluții!

 1. Dumitru Ionut 12/11/2017 at 10:44 pm

  Eu propun ca oricine este prins ca fura sau fenteaza sistemul sa infunde puscaria si avearea sa fie confiscata,ah da…n-avem puscari 🙁 . Sunt sigur ca exista solutii si pentru puscarii,scoli,spitale si asa mai departe doar ca preferam sa plecam capul de fiecare data.Prima solutie ar fi infintarea unui partid nou pentru a fi mai usor sa ne facem auziti.Dupa asta trebuie mult,foarte mult brainstorming,multa vointa si nervi intinsi la maxim.In 2 ture de alegeri ar putea disparea toti penalii
  Putin off topic : acum ceva timp am aderat la un grup anti duamna Firea si am intrebat acolo “daca o dam jos,pe cine punem in loc?” nimeni nu a reusit sa-mi ofere un raspuns competent.

  Reply
  1. Alex Damian 13/11/2017 at 3:01 pm

   Da, boss, da cine aplică legea, aia e! Că așa să propunem legi, putem oricând și oricâte, doar că nu prea are cine să le voteze și să le aplice ulterior. Și da, nu prea avem pe cine să punem în locul lor. 🙁

   Reply
   1. Dumitru Ionut 13/11/2017 at 5:57 pm

    In capul meu,daca s-ar face un partid nou cu totul,format din oameni normali care vad ca ne ducem in jos si doresc sa schimbe ceva in bine atunci s-ar putea sa avem o sansa.Dar putini sunt cei care vor/pot sa-si investeasca timpul (care sigur nu o sa fie scurt) sa schimbe ceva,sa lupte pentru cetatean.Multi am vrea sa schimbam ceva,dar putini si actioneaza.Pana nu exista o forma de organizare,eu cred ca nu o sa se faca nimeni destul de auzit,dar pai sa mai si schimbe ceva…Si lucrurile pornesc mai usor de la un influencer,doi,trei decat de la niste simpli anonimi (ca mine) care ar dori sa faca ceva dar nimeni nu-i asculta.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.