Inside Out #devazut

E greu să faci drame care să-i facă pe oameni să plângă sau să faci niște comedii atât de bune încât toată lumea să râdă. Dar cel mai și cel mai greu e să-i faci pe oameni să plângă cu zâmbetul pe buze. Iar cei de la Disney Pixar reușesc să facă asta în felul lor special și frumos. De fapt, de mâine vă recomand să mergeți să vedeți Inside Out, căci este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le-am văzut.

Disney Pixar a început de câțiva ani buni să facă și filme pentru adulți. D-alea lacrimogene, pline de povești emoționante care-ți sfâșie sufletul de durere și de fericire, deși la final n-ai vrea să recunoști că te-a umflat plânsul la un film de desene animate. Cel mai strong a fost Up, moment în care m-am întrebat dacă direcția asta e ok. Încă nu știu.
Ce știu e că acum a ieșit Inside Out, un alt film absolut superb. Și cred că mulți oameni care trec prin perioade dificile se vor simți extraordinar după ce vor vedea acest film. De fapt, targetul este unul foarte variat și extins. Copiii se vor amuza de personajele din film, adolescenții se vor regăsi în foarte multe situații din film, iar adulții nu scapă nici ei, Disney Pixar tratând conflictele noastre zilnice cu care ne consumăm atât de mult, cu mult umor inteligent.
N-aș vrea să vă spun ce se întâmplă în film pentru că e mișto să descoperiți voi totul fără spoilers. Vă pot spune însă că sentimentele care ne guvernează viața prind forma unor personaje foarte amuzante și atent desenate și practic tot ce se întâmplă în capul nostru este controlat minuțios de aceste sentimente. E o poveste care te va face să râzi, e o poveste în care te vei regăsi și vei realiza cât de mult îți complici viața inutil, e o poveste care te va face să vezi viața în culori, e o poveste care îți va pune deseori un nod în gât și te va face să lăcrimezi. Și asta nu e un lucru rău. Și nu, nu vă gândiți că e un film atât de complicat. Nu, tocmai! Fix asta a reușit să facă Disney Pixar. Să reducă lucrurile astea atât de importante la o poveste foarte frumoasă. Și cel mai important, să expună într-un film ceea ce fac ei de ani de zile. Să te facă să plângi cu zâmbetul pe buze.
Și ca o notă de subsol, nu vă ridicați să plecați imediat după ce-ați văzut The End pe ecran. Mai ales pentru posesorii de pisici! O să înțelegeți de ce! :)))
Pe lângă asta, Pixar revine cu tradiția short-urilor lor. Înainte de a rula filmul Inside Out, veți avea ocazia să vedeți în premieră short-ul Lava, probabil cel mai frumos câtec de dragoste ever. Dacă nu știți despre short-urile Pixar, dați click aici. Dacă le știți, atunci n-ar trebui să fie o surpriză pentru voi că iar avem parte de un short genial, marca Pixar. Și e o poveste despre viață. Din viață. De fapt e momentul ăla când realizezi că nu doar ție ți se întâmplă anumite lucruri și că mai sunt și alții în situația ta. Și iar te umflă plânsul ca un prost :))) Mai jos o mostră din film.

 

Eu recunosc. Am plâns la câteva filme dintre care amintesc The Green Mile și Seven Pounds. Am rupt șervețelele în 15. Mi s-au pus noduri în gât și la Up, de care aminteam mai sus. Dar acum, văzând Lava și Inside Out, chiar m-am lăsat copleșit de sentimente și m-am bucurat cum trebuie. Am râs și am plâns fără jenă. La naiba, e întuneric în sală, ai ochelarii 3D pe ochi, nu te vede nimeni și când mai auzi în sală și alții care nu se pot abține, atunci știi că ești la filmul potrivit. Așa că nu stați pe gânduri și bucurați-vă weekendul ăsta de Inside Out. Merită din plin! Ah, și zic să vă alegeți de pe-acum un personaj preferat! 🙂

Și zău că aș introduce Disney Pixar pe lista celor care au făcut bine umanității. Pentru că tot ce fac oamenii ăia acolo, fac bine! 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.