Lăsați oamenii să facă ce vor!

DSC_9716

Din poziția oficială de zombi, mi-am ridicat ochii pe sub sprâncene, mi-am tras o băluță din colțul gurii și m-am asigurat că nimeni nu vede ce urma să fac. Am ridicat telefonul cu camera deschisă și uite, chiar acolo e, acu ce-i fac, arunc bila asta pe el? Așa, și? Asta-i tot? Am închis telefonul nu înainte de a mă asigura că nimeni n-a fost martor la gestul care a înnebunit pe toată lumea și m-am dus la metrou. Apoi m-am jucat Two Dots până acasă.

Am făcut asta fix în miezul centrului business din București, acolo unde trotuarele n-au fost niciodată proiectate, pentru că pana mea, era câmp acum 30 de ani. Drept urmare, nu prea găsești oameni mergând pe jos, mai ales că la un moment dat tre să traversezi prin praf și buruieni o cale ferată pe care culmea, circulă trenuri cu o viteză demnă de cărțile SF pentru CFR.

Ce căutam pe jos? Lipsa unui taxi sau al unui Uber la oră de vârf. Așa că până la metrou am zis să văd ce-i cu Pokemon Go. N-o să mă prindă, nu e genul meu. Și nu pentru că îl consider un joc prost, ci pentru că o să-mi pierd răbdarea să mă duc special într-un loc ca să prin un căcat d-ăla. N-am timp! Mă plictisesc rapid. Nu mai zic că mi s-a arătat o păsărică în față la un moment dat și am consumat vreo 40 de bile d-alea și tot n-am prins-o. Mi-am zis, e clar, am succes la Pokemon cum am la femei. Mai bine bag un PornHub, acolo e la sigur!

Dar pe cât de zombie pare toată mișcarea asta cu pokemoni, n-am cum să mă iau de oamenii ăștia și să-i fac proști. De ce? Pentru care motiv? Că fac ceva în masă și sunt eu mai hipster și mai intelectual? Ce te-așteptai? Să iasă mii de oameni în stradă și să înceapă să citească Cehov în grup prin parcuri? Înseamnă că ești mai prost ca ei!

Lasă mă, nene, oamenii să se joace! N-o să fi tu în stare să oprești mișcările astea de masă. Pe mine, dimpotrivă, mă uit cu maxim de interes și încerc să înțeleg de ce se întâmplă asta și cum a degenerat într-o mișcare la nivel global și cât o să dureze. Până acum sunt maxim de prost, n-am înțeles de ce și nici nu știu dacă o să dureze sau nu. Dar până una alta, lasă oamenii să fugărească pokemoni și vezi-ți de cărțile tale! E mai bine așa!

 

Ieri văd la știri că doi gay căsătoriți vor să se mute în România și vor să le fie recunoscută căsătoria. Evident că iar ne-a dat borșu pe nas de draci și ne-am apucat să comentăm. Băh, da lasă mă, nene, oamenii să facă ce vor și vezi-ți de biblia ta. Așa, și dacă sunt împreună, ce? Cam cum te afectează pe tine chestia asta în comparație cu sistemul medical care te bagă în mormânt dacă e să ajungi să ai de-aface cu el. Mai degrabă aș vrea să te văd implicat în chestia asta, care are legătură directă cu tine, nu cu doi gay pe care n-o să-i întâlnești niciodată în viața ta. Nu de alta, dar ei nu cred că merg la Hanul Drumețului. Sau stai, e posibil să dai de ei și pe-acolo. E noua fiță a intelectualilor. Anyway, cert e că n-o să te fută ei în cur, ci o face sistemul din care faci parte de atâția ani de zile și tu ai o gaură de cur atât de largă încât nici nu mai simți. Poponarule!

Da știi ce-i drăguț la ăștia doi? M-am uitat la băiatul ăla Adrian cum se uita la partenerul lui. Băh, cu câtă admirație, dragoste, respect și devotament, cum n-am mai văzut demult. Îl sorbea din priviri, era mândru de el, pana mea, tot ce-ți dorești de fapt într-o relație. Când dracu s-a uitat prietena/soția ta la tine fix cum s-a uitat băiatul ăla la iubitul lui, ha? Că de obicei mă uit la cupluri pe stradă și fiecare e cu pizda mă-sii, adică pe telefonul propriu, vorbind cu alții. Bravo, măh!

 

Da, a plouat în draci la Electric Castle. Au ăștia un ghinion, de zici că și-au luat niște blesteme d-alea nasoale. Da până la urmă, asta e natura, coițe! Uite, ai ieșit și tu din casă și ai văzut de fapt cum e de fapt. Și culmea e că la noi parcă plouă cu căcat de fiecare dată. Numa să te uiți la oameni când începe să picure, să vezi cum fug ca disperații de parcă ar ploua fix cu căcat. E apă, măh, nebunilor. E doar apă!

Da au simțit unii nevoia iar să facă pe deștepții și să ceară socoteală organizatorilor că de ce n-au fost Dumnezei și de ce n-au oprit natura. Măh, înțeleg că ești sensibilă (femininul se aplică și la băieți), dar te rog eu, nu mai veni! Lasă, nu-i de tine festivalul ăsta. Tu du-te la Untold, că acolo e mai uscat, e pe asflat și găsești rapid un bar unde să te ascunzi, dacă cumva iar plouă cu căcat. Dar lasă oamenii în pace, că au făcut tot ce era omenește posibil ca lumea să se simtă bine. Pentru că doar tu ai avut probleme, noi nu. Noi ne-am simțit bine și pe ploaie, e ok.

 

Așa că lasă, mă, nene oamenii să facă ce vor. Nu te mai lega de ei și vezi-ți de propria viață. Sau dacă într-adevăr simți că ai nevoie să spui ceva, fă-o pe blogul tău, că e gratis. Scrie, nene, bagă un video zilnic pe YouTube și așa vezi dacă oamenii sunt de acord cu tine sau nu. Dar părerea mea e că te agiți degeaba cu viața altora.

Știi, eu am o vorbă. Pe români îi fute mai mult grija de alții decât se fut ei în general.

7 Comments Lăsați oamenii să facă ce vor!

 1. denisa 21/07/2016 at 2:13 pm

  Cam ce am zis și eu azi pe blog, dar cu mai puține cuvinte și strict despre Pokemon GO și despre cum ne place nouă să știm / observăm ce fac alții, că e în natura noastră.

  Reply
  1. Alex Damian 21/07/2016 at 3:45 pm

   Da, am citit și eu. Păi cred că dacă scriem mai mulți reglăm balanța aia care trage în jos spre negativitate. 🙂

   Reply
 2. Pingback: Nu mai vreau să trăiesc în cocina asta - Ariel Constantinof Blog

 3. Romeo 21/07/2016 at 7:41 pm

  Adevărul este întotdeauna la mijloc! Trebuie sa lupti pentru “lumea” ta, sa o faci mai buna si sa te simti bine si nu frustrat in ea. Lupta cum stii tu si nu o lasă sa se autodistruga. Ai o singura viata; cum vrei sa o traiesti?

  Reply
 4. Diana Solomon 22/07/2016 at 8:58 am

  Eu cred că mulți se tem să se analizeze pe ei înșiși și încep să critice comportamentul altora raportat la valorile proprii. Nu cred că e neaparat vorba de răutate, dar ăsta e nivelul lor. Știi tu…„oamenii destepti discuta despre idei, cei mediocrii despre evenimente, iar cei prosti vorbesc despre altii.”

  Reply
  1. Alex Damian 23/07/2016 at 3:54 pm

   Nu, nu e vorba de răutate. Mai degrabă o văd ca acel instinct pe care îl ai față de ceva ce nu înțelegi. Așa cum oamenii needucați fac mișto de anumite lucruri pe care nu le înțeleg doar pentru a nu lăsa impresia că sunt proști și nu înțeleg. Preferă mai degrabă să distrugă decât să înțeleagă.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.