Cât de important este feed-ul de Instagram?

Cred că ăsta e motivul pentru care mulți fotografi n-au avut succes pe Instagram. Feed-ul tău contează mai mult decât pozele pe care le faci!

Prima impresie contează! Ar trebui să fie un fel de regulă de aur a Instagramului. Vrei să știi dacă faci bine ceea ce faci? Păi e foarte simplu să te verifici singur fără să întrebi vreun specialist. Pur și simplu intră acum pe contul tău de Instagram și uită-te la feed-ul tău. Îți place? Ți-ai da follow? Seamănă în vreun fel cu ceilalți instagrameri pe care-i urmărești?

De-aia cred că mulți fotografi foarte talentați n-au înțeles Instagram-ul și n-au înțeles cum de unii care fac poze cu telefonul au mai mult succes ca ei. Și asta pentru că tu poate faci niște poze incredibil de bune și de frumoase, dar dacă nu le așezi într-o ordine calculată, încât feed-ul tău să arate ca o galerie de artă, atunci nu prea ai cum să atragi lumea.

Simetrie. Simetrie atât în forme cât și în cromatică. Contează enorm de mult să ai același gen de fotografie (food, arhitectură, lifestyle, urban, fashion, etc) ca oamenii să se simtă atrași de contul tău. Să zicem că ai rupt cu o poză, iar oamenii după ce-ți văd poza dau click pe feed-ul tău să vadă ce-ai mai postat. Ei bine, ăla e momentul și știi și tu bine asta. Momentul în care vezi primele 9/12 poze și știi dacă o să dai follow sau nu. Fiecare poză e excelentă, dar una e alb negru, alta e portret, alta are o ramă albă, alta e de la mare, alta e pe ceață, ce mai, e o ciorbă!

Feed-ul de Instagram e ca o carte de vizită și trebuie să conțină cam același gen de fotografie și aceeași editare (același filtru). Dacă e doar o colecție de poze, atunci fix o colecție de poze o să rămână. Sorry, dar pe Instagram nu postezi doar ce ai tu chef și te aștepți să-ți vină followeri. Plus că, hai să ne gândim puțin, în momentul în care dai follow unui instagramer de care ți-a plăcut, imediat îți apar suggested users. Oameni de care n-ai auzit, dar care au cam același gen de conținut ca al instagramerului pe care tocmai l-ai urmărit. Iar în felul ăsta, chiar și tu ai mai multe șanse de a fi urmărit de alții, doar pentru că te ții de un anumit gen de fotografie.

Au venit oameni și mi-au spus că le place feed-ul meu de insta, mai ales coloana de alb negru. Să vă spun povestea ei. De când am primit în teste un Huawei Mate 9, m-am îndrăgostit de modul monochrome, sau alb negru. Scoate niște portrete demențiale. Portrete pe care voiam să le postez pe instagram. Dar cum naiba să fac, că nu puteam pune doar o poză alb negru pentru că-mi f…a tot feed-ul. Așa că am luat decizia de a posta un portret alb negru o dată la două poze și știam că așa voi avea întotdeauna o coloană de poze alb negru și două color. Cele color sunt predominant pe zona urbană, cele alb negru exclusiv pe zona de portrete. Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă am în telefon o grămadă de poze din oraș, dar n-am nici un portret, atunci aștept cu postările până când fac un portret. Și evident că sunt situații în care un portret arată mult mai bine color, dar nu pot să-l pun pentru că am decis că o să le pun pe toate alb negru. Asta pentru că e extrem de important să-mi păstrez feed-ul curat și atractiv pentru o primă impresie.

Nu, încă nu mi-aș da follow, încă nu-s mulțumit de cum arată, dar tu poți face asta aici. 🙂 Mersi!

2 Comments Cât de important este feed-ul de Instagram?

 1. Nicky 21/11/2017 at 12:52 pm

  cert e ca arata mult mai bine cu colana de A/N pe centru!

  Reply
  1. Alex Damian 21/11/2017 at 1:05 pm

   Ea se mută constant. Ca s-o țin tot timpul pe mijloc ar însemna să postez 3 poze simultan, ceea ce n-aș vrea să fac de dragul spamului. 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.