Ca pe Monaco

Nu știu sincer de ce vă plângeți de București. Eu care stau în centru vă spun că mă simt ca la Monaco, atât de bine e. Bine, la Monaco în timpul cursei de Formula 1. Care aici durează toată vara, zi de zi, noapte de noapte. Pfff, viață!

Voi, săracilor de Drumu Taberei sau Pantelimon, n-aveț cum să știți ce high life e în centru, dar vă zice fratele vostru care s-a realizat în veață.

M-am mutat boem pe Calea Victoriei, sătul fiind să aud că toți cei din provincie stau în centru, iar eu, bucureștean 100%, stau cu proștii în Berceni. Și fix în buricul târgului m-am dus, pe Calea Victoriei, Dragă! Nu m-am uitat la bani, sunt freelancer, sunt influencer, ămi permit!

Îmi permit o creastă, dar am găsit ceva mișto cu 250 de euro și cu aceiași bani știu că aș fi găsit destul de greu în alte cartiere așa că am făcut un compromis și m-am mutat pe Calea Victoriei. Stau într-un bloc consolidat în caz de cutremur și chiar unul de lux. Aici lumea bună își lasă gunoiul în lift, că plm, ne permitem, strâng sclavii după noi. Suntem pro viață, pro animale, drept urmare pe timp de vară găzduim toți carcalacii ăia negri de-ți intră în casă și tot de obicei îi servesc cu papuci, țeavă de aspirator sau spa direct în veceu. Pentru cei VIP am un tratament special cu pulverizator Vichi, doar că se cheamă K2000 EXTERMINATOR.

Dar cireașa de pe tort e că mă simt ca la Monaco, cum spuneam. Blocul meu, ca mai toate de pe Calea Victoriei, zici că sunt fix pe traseul de Formula 1. Nu tre să plătesc bilet, am vedere directă, iar cursele țin zi și noapte până la prima zăpadă.

Nu, serios, nu vreți să știți ce bahaos e în centru pe Victoriei și pe Magheru. În primele nopți, jur că m-am speriat cum nu m-am speriat la Paranormal Activity. Băh, sentimentul e că ai impresia că-ți intră mașina în casă. Jur! Nu-ți poți imagina cât de tare și de deranjat se aud mașinile aici. Și nu mă refer la mașinile voastre de săraci. Ci la cojile alea tunate, BMW-uri, Opel-uri, Seat-uri, Ferrari-uri, Mustang-uri, tot ce vrei. Ah, și să nu-i uităm pe preferații mei, motocicliștii. Pe ei îi ador cel mai mult. Așa de mult că i-aș ținti cu sniperul pe fiecare în parte. E un zgomot infernal în centru. Dar e zgomot de mașini scumpe, sărăciilor, nu de cerculețele făcute de Solenza-uri în parcările de la Auchan-urile voastre ieftine. Aici e crema, pe centru!

Da știți ce? Nu dau vina pe șoferii ăștia teribiliști. Nu dau, că și eu la 20 de ani conduceam agresiv și cu viteză și-mi venea să dau în ele ca la balamuc (Subcarpați quote). Vina o atribui evident muielițiștilor de la circulație, care reprezintă una din cele mai inutile instituții din țara asta. Ei sunt cei care ar trebui să-i tempereze pe acești șoferi de bani gata și nu o fac, sau cel puțin eu nu i-am văzut vreodată făcând asta. Ei stau cu radarul pe Văcărești, că acolo bagă băieții liniuțe cu Tico-uri tunate, acolo e pericolul suprem. În schimb în centru, dacă ai o mașină scumpă, bagă boss liniștit și fute-te în deranjul altora, că oricum te doare pe tine la micropuță.

Sincer acum, chiar sunt uimit că nu sunt accidente mortale în fiecare zi. La ce nație de imbecili am ajuns, clar avem un înger păzitor pus pe treabă, altfel nu-mi explic. :)))

Așa că să nu vă mai plângeți de viața de cartier, că oricum n-o să vă permiteți vreodată să stați în centru. Dacă vreți, mă mai întrebați pe mine și mai ies eu din când în când. În rest, bucurați-vă de soarta voastră! 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.