#povesteauneipoze – Gay Silence

Tipa de la intrare ne-a întrebat dacă vrem să vorbim. Eu am rămas blocat în fața întrebării, dar el a scuturat din cap în semn că nu. Apoi ne-a condus la o masă apropiată de scenă. N-am schimbat nici un cuvânt toată seara și a fost una dintre cele mai mișto seri petrecute în compania unui prieten bun. Gay, de altfel. 🙂

I-am spus că mi-e dor să ascult jazz live. De când a murit Lăptăria, practic jazz-ul a dispărut cu desăvârșire din București. Doamne, ce seri faine erau acolo. Anyway, mi-a zis că mă duce în cel mai bun club de jazz din Soho. Îl urmam pe străzile înguste și aglomerate, îmbrăcat în paltonul lui negru trei sferturi și mă uitam la el ca la un actor de Hollywood. Am ajuns în fața clubului și arăta fix ca-n filme. Catifeaua vișinie de pe pereți ținea sub lumina lămpilor clasice poze cu mari nume din jazz. Dizzy, Miles, Ella, Nina, Duke și mulți alții. De undeva din spate se auzea un cinel ritmat și un solo de saxofon. Aveam două opțiuni, 40 de lire jos la parter, cu masă servită și alte surprize, sau sus la etaj într-o sală mai mică, vreo 9 lire și consumație separat de la bar. Prea mult 40, nu-mi permiteam, dar am zis să mergem sus.

Întrebarea tipei a fost una cât se poate de logică. Dacă aveai chef de vorbă te conducea la o masă din spatele sălii. Dacă veneai să asculți muzică, puteai să stai în primele rânduri ca să nu deranjezi muzicienii. Am mers la bar, el și-a luat un vin, eu o cola, evident. Nu am schimbat nici un cuvânt, doar priviri aprobatoare legate de concertul live de jazz. N-am rezistat tentației și am făcut o poză cu tipul de la percuție. Nu știu, felul în care era îmbrăcat, rama ochelarilor, barul din spate, toată atmosferă mă ducea cu gândul la filmele anilor 30, 40. Și cât de tare chestia asta, că poți să ieși cu cineva în oraș, să nu scoți un cuvânt și să ai parte de cea mai mișto conversație ever. Prin muzică.

De ce am menționat că era gay? În mod normal n-ar trebui, dar din păcate încă trăiesc într-o lume în care chestia asta e considerată o boală, când de fapt boala e de cealaltă parte. Nu m-am îmbolnăvit de homosexualitate, tot obsedat de țâțe și de cururi de femei sunt, dar am întâlnit o grămadă de oameni faini, poate chiar unii dintre cei mai mișto oameni de până acum. Să dăm play la un playlist de jazz și să ne imaginăm vremuri mai bune.

Numele clubului era Ronnie Scott’s. Și dacă ajungi în Londra, musai să treci o seară pe acolo. Dar să nu vorbești! 🙂

GAY – light-hearted and carefree.
“Nan had a gay disposition and a very pretty face”
synonyms: cheerful, cheery, merry, jolly, light-hearted, mirthful, jovial, glad, happy, bright, in good spirits, in high spirits, joyful, elated, exuberant, animated, lively, sprightly, vivacious, buoyant, bouncy, bubbly, perky, effervescent, playful, frolicsome

2 Comments #povesteauneipoze – Gay Silence

 1. Gabriel 25/09/2018 at 9:18 am

  Tare articolul, sa nu-ti fie rusine niciodata cu tine, mai ales cand nu deranjezi pe nimeni cu nimic.

  Reply
  1. Alex Damian 26/09/2018 at 9:23 am

   Mulțam fain! Numai bine! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.