Una scurtă despre telefoane

Am tot dat de-a lungul anului peste articole despre brand ambasadorii anumitor modele de telefoane pe Android care au fost prinși că foloseau un iPhone și se pare că asta e cea mai mare teamă a producătorilor atunci când lucrează cu influenceri. Ultima știre e legată de Samsung care-și dă în judecată brand ambasadorul din Rusia pentru 1.6 meleoane de euro pentru că a folosit un iPhoneX. Deși e corectă o astfel de acțiune, cred că mai degrabă prin asta au ridicat și mai mult valoarea unui iPhone! Dar de ce tot folosesc oamenii iPhone? În special vedetele?

O chestie e clară. Sunt foarte mulți care folosesc iPhone pentru că e cool și e la modă. Și asta s-a întâmplat pentru că americanii sunt tăticii marketing-ului, aș zice eu în primă fază. Dacă iPhone s-ar fi născut în Asia, nu cred că era la fel de cool. E un statement, e ca o carte de vizită, e scump și tocmai de-aia și-l doresc atâția. Pe lângă faptul că Apple întotdeauna a ținut la design și asta a rupt gura târgului. Nici un PC nu a arătat vreodată la fel de cool ca un produs Apple. Dar cred că pe lângă toate astea mai e un aspect extrem de important.

iPhone-ul merge mână în mână cu rețelele sociale pe care noi le folosim cel mai des, Facebook și Instagram. Să nu uităm că Instagram-ul a apărut inițial ca o aplicație exclusivă pentru iPhone. A durat 1 an și 6 luni ca să apară o versiune pentru Android. 1 AN ȘI FUCKING 6 LUNI!!!  Tot ce înseamnă update-uri și noi facilități implementate pe aceste aplicații apar întâi pe iOS. Ba chiar sunt situații în are apar aplicații doar pe iOS și nu se dezvoltă niciodată versiuni pentru Android. Un exemplu ar fi aplicația Hyperlapse de la Instagram care n-a avut succes, dar care are cel mai tare stabilizator de imagine software pe care l-am văzut. Nu mai zic de diferențele dintre aplicația de Facebook pentru iOS și cea de pe Android.

Cel mai recent exemplu este cu fotografiile 3D care deja au început să apară pe Facebook. Ba chiar am văzut la Cristian Florea un articol despre asta, dar la ce folos când ai Android? Pentru că această nouă facilitate poate fi utilizată (momentan) doar de cei care dețin un iPhone (de la 7 plus în sus). Iar asta, din punctul meu de vedere, e o chestie la care toți producătorii de telefoane mobile pe Android ar trebui să se gândească. Dacă îți iei un influencer să-ți fie brand ambasador (mă scuzați că scriu ambasador în română), apăi acel influencer (mai ales dacă e pe zona de tehnologie) trebuie să fie la curent și să aibă la dispoziție toate tool-urile noi care apar pe piață. Cum ar putea în momentul ăsta să facă un influencer o postare 3D cu un telefon pe Android? Simplu, pe ascuns cu un iPhone. 🙂

Nu sunt fan Apple, sunt multe facilități de bază pe care le regăsești pe Android dar nu le găsești la un iPhone. Și sunt sătul să-i văd cum reinventează roata la fiecare lansare când știm că acea roată a fost inventată pentru Android de ani buni. Cu toate astea, mi-am luat un iPhone 6 acum vreo câțiva ani. Mă săturasem să nu am cele mai mișto aplicații foto pe mobil. Mă durea în cot că Samsung-ul meu S4 putea să facă poze în 15 mii de feluri dacă nu aveam cum să le dau share pe Facebook sau Instagram. Problema era că nu eram la curent și nu aveam acces la diverse facilități.

Acum am Huawei-ul P20PRO. Camera foto e super mișto (mă rog, cele 3 camere) și sunt în sfârșit relaxat că nu trebuie să mă car tot timpul cu DSLR-ul ca să fac niște poze mișto pe unde mă plimb. Pe lângă asta ador că lățimea nu e atât de mare ca a unui iPhone Plus și că-l pot folosi cu o singură mână. Pentru mine e crucial să pot să-mi scot telefonul din buzunar cu o singură mână și să pot face rapid o poză când se ivește ocazia. Cu un iPhone plus n-am putut să fac asta și ăsta a și fost motivul pentru care am renunțat la el. Cu toate astea recunosc că încă mă mai frustrează bug-urile de prin aplicații (să ne amintim câte luni la rând nu puteam să punem location în stories pe device-urile Android) și faptul că nu am acces la noile facilități. Și sincer, din cauza faptului că telefonul ăla rulează aceste aplicații de bază fără probleme, e o explicație, cred eu, pentru care atâția ambasadori folosesc un iPhone on the side.

Și ăsta cred că ar trebui să fie un focus major pentru ceilalți producători. Am mai zis-o într-un speech. Cea mai directă postare a fost făcută la un moment dat de Casey Neistat pe Instagram. ”Am făcut poza asta cu S9-le, dar am postat-o de pe un iPhone”. No Comment!

2 Comments Una scurtă despre telefoane

 1. Ioana Radu 26/10/2018 at 10:13 pm

  Sunt în tabăra Android de când am avut primul smartphone. Nu-i țin partea, ci a fost doar o chestie de buget, că întotdeauna aveam alte priorități financiare când mi se strica telefonul și trebuia să-l schimb. Dar a ajuns să mă ucidă ușor ușor prin faptul că se mișcă greu și se blochează des, ceea ce la iOS (la telefonul prietenului meu) n-am văzut asta. Zice și el că se mai blochează, dar niciodată așa cum o face Androidul. Pe șleau, ăsta-i un sistem de operare care mi-a mâncat ficații. Din motive practice, abia aștept să trec la iPhone.

  Reply
  1. Alex Damian 27/10/2018 at 6:58 am

   Da, te înțeleg. Când ai atâtea modele de telefoane, cu rezoluții diferite, cu versiuni diferite ale aceluiași sistem de operare, e greu ca totul să meargă brici. La iPhone e simplu, au un singur sistem de operare. 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.