Cât de safe e smartphone-ul tău?

Vinerea trecută când am fost la Webstock am trecut și pe la standul Bitdefender, nu de alta dar era rost de pișcoteală. Mai un stick de memorie, mai un lacăt de voiaj și două fete hot care se asigurau că te vei opri prin zonă. Ca un magnet m-am prins de standul ăla!
Dar dacă tot eram acolo am stat un pic de vorbă cu Alexandru Constantinescu de la Bitdefender. Încerca el acolo să-mi spună în lună și stele cât de important e un anti-virus. Mda, asta știam și eu și noi toți. Dar totuși l-am întrebat ceva sau de fapt i-am cerut să mă convingă să-mi instalez un program de antivirus pe mobil. De ce aș face asta? N-am auzit pe nimeni să aibă probleme vreodată, n-am auzit de viruși circulând atât de des sau atât de dăunători pe mobil. Dar Alex mi-a povestit ce-a pățit un tip de la noi.
El și-a instalat o aplicație pe telefonul de companie cu sistem de operare Android. Aplicație downloadată de pe Google Play. Totul părea legit! Ceva legat de niște wallpapere. Pe lângă faptul că puteai folosi acea aplicație fără nici o problemă, ea mai făcea și altceva în același timp. Trimitea sms-uri cu taxa internațională sau către numere speciale fără să apară în log-ul telefonului. Utilizatorul și-a dat seama atunci când a fost contactat de furnizorul de telefonie mobilă. Pe desfășurător apăreau toate mesajele dar în telefon nu le puteai găsi de nici o culoare.
Și da, cu siguranță că orice aplicație poate face absolut orice fără ca tu să știi, mai ales că acum stăm conectați la internet majoritatea timpului.
Am plecat de la o banală conversație cu Alex, dar a reușit să mă convingă să vreau să testez aplicația de mobil Bitdefender. Lucru pe care vi-l sugerez și vouă să-l faceți! Vreau să văd în primul rând dacă îmi afectează în vreun fel performanța telefonului sau nu. O să revin cu detalii. Aplicația o puteți găsi aici sau căutați direct de pe telefon în Google Play.

1 Comment Cât de safe e smartphone-ul tău?

  1. Alexandru 30/09/2013 at 7:08 pm

    Mulțumesc Alex, mă bucur că ți-am putut fi de ajutor. Aștept vești bune! 🙂

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.