Lansare Samsung NX30 în România

Samsung a lansat astăzi în România NX30, modelul de top din categoria Mirrorless. Da, face cam ce face orice alt aparat, poze. Dar mai face o chestie super șmecheră din categoria ”Like a Sir”, pe care cu siguranță o s-o cauți de-acum înainte când te uiți după un aparat foto.


Nu e DSLR dar are o gamă variată de obiective, atât fixe cât și de zoom. Și nici nu-ți atârnă de gât 50 de kile. Și când zic o gamă variată e ceva peste așteptări. De la wide-uri fixe de 16mm până la cele de portrete de 85mm, sau chiar zoom-uri de până la 200mm, ai de unde alege (chiar și pe roz!).

Dar mă rog, astea le găsești și la alții. De calitate nu pot să comentez nimic, are o căruță de 20MP, face niște fotografii extraordinare, filmează full HD (doh), dar nu asta e șmecheria.

Ce m-a atras pe mine cel mai mult e că are wi-fi și poți să-l sincronizezi cu telefonul mobil! La ce te-ajută asta? Păi e foarte simplu. Poți să-ți controlezi aparatul foto direct din telefon. Îl lași pe balcon când e mai răcoare afară și tu te-așezi ca un lord pe fotoliu și faci poze din telefon. Pe ecranul telefonului vei vedea display-ul aparatului foto și vei putea face toate setările manuale (timp de expunere, diafragmă, ISO, toate rahaturile). Așa că dă-i cu expunere lungă cât vrei sau chiar fă un timelapse fără să stai lângă aparat să-l controlezi.
Mai mult de-atât, poți să alegi ca fotografiile să fie salvate pe aparat, pe telefon sau pe ambele. Și nu-i așa că de nu știu câte ori ai vrut să postezi pe Facebook sau Instagram o poză din aparatul foto și trebuia să aștepți să ajungi la laptop ca să descarci pozele de pe card? Eh, acum nu mai tre să faci asta. Pur și simplu, poza se va salva și pe telefon și o vei putea posta instant.
Partea nașpa e că aplicația pe telefon nu rulează în background. Mi-aș fi dorit să pot controla aparatul foto dintr-un alt unghi, să-l las să filmeze, etc, și cu telefonul să fac în continuare poze de unde sunt. Dar chiar și-așa mi se pare o funcție foarte mișto.
Ah, și pe lângă ecranul rabatabil cu care ne-am obișnuit toți deja, Samsung vine și cu un vizor rabatabil. Pentru cei care nu suportă să se uite pe diplay ci direct prin vizor și câteodată tre să stai super chircit ca să-ți iasă ceva. Sau să-i zicem modul voyeur.
E ușor și șmecher și eu zic să vă uitați la el înainte să v-aruncați în kilograme de DSLR-uri.

1 Comment Lansare Samsung NX30 în România

  1. mira khatun 10/12/2014 at 4:40 am

    a rasterized shape is converted directly into an bitmapped object The item are not able to be moved as well as copied; ones advantage is actually Mask The item The idea will certainly occupy a small file size, regardless of whether compressed. your disadvantage is It the bitmapped object will be resolution dependent. You may fill either kind of shape being a predesigned shape, including a ellipse, circle, as well as rectangle, as well as you can create an unique shape with a pen tool.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.