American Sniper #preOscars

 

După vreo oră am început să dau pe repede înainte. Apoi am dat click până la final. Nu s-a întâmplat nimic tot filmul și nu înțeleg de ce rulează și în alte cinematografe în afară de State. Că acolo poate înțeleg de ce-ar avea succes.

American Sniper e un film foarte boring. Dar foarte boring. Și pe deasupra mai e și clișeul suprem. Veșnica poveste a pușcașului marin care pleacă el să apere țara de teroriști într-o altă țară, dar care înainte de a face asta, se căsătorește și o lasă p-aia gravidă. De vreo câteva ori. Se pare că e poveste reală.
Pentru țăranii din Texas poate ar prinde filmul dar în rest? Și hai să zici că faci un film după un caz real dar chiar și-așa. Nu are pic de emoție filmul ăsta. Nu e nici o scenă care să te țină în suspans sau să te facă să plângi. În plus de asta, nevastă-sa are o singură replică în tot filmul pe care o repetă enervant. Îi cere să se întoarcă acasă la familie. Really???
Mica dezamăgire e că e nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film. Media dezamăgire e că e regizat de Clint Eastwood. Marea dezamăgire e că Bradley Cooper și-a dat cu tifla-n mufă cu filmul ăsta. Chiar avusese roluri din ce în ce mai bune în ultimul timp, dar în ăsta? De ce-a acceptat rolul ăsta, n-o să înțeleg niciodată.
Mă rog, dacă n-aveți ce face, 2 ore de împușcături prin Irak, o femeie care se plânge și veșnicul miros putrezit al marketingului armatei americane. Chiar vorbeam cu o prietenă și am ajuns la concluzia că unele filme sunt comandate și nominalizate în mod expres la Oscar. Altfel nu înțeleg…
Sursă foto: Play 4 Movie

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.