Festivalul Filmelor de Aur

Festivalul-Filmelor-de-Aur_Grand-Cinema-More

Lăsați torentele și hai la cinema că au băgat filmele de Oscar!

La cinema-ul din Băneasa (Grand ăla) a început Festivalul Filmelor de Aur. Adică o proiecție a celor mai bune filme nominalizate la Oscar. Ceea ce mi se pare foarte tare, deoarece până acum mă chinuiam să le caut prin torenți dacă pierdeam câte ceva și voiam să le văd fresh înainte de decernare.

Festivalul se desfășoară în perioada 22 februarie – 4 martie, iar prețul biletelor este unu special, cică, de 20 de lei. Bine, s-ar putea să fie așa special și pentru că filmele rulează mai mult în timpul zilei. Nu mi-am dat seama exact unde văd orarul acestor filme, dar dacă intrați pe programul cinema-ului o să vedeți că toate filmele din cadrul festivalului au posterul festivalului în loc de cel al filmului și așa știți că acolo tre să vă luați bilet.

Eu am văzut deja Brooklyn, adus în premieră exclusivă la noi pentru faptul că Saoirse Ronan este nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal. E o dramă romantică și sensibiloasă. Filmul ăsta m-a făcut să realizez ce animal depravat și insensibil am devenit, sau că rar se mai fac filme de genul ăsta la Hollywood. Adică în ultimii ani majoritatea filmelor au mers pe povești care mai de care mai interesante, pe scene șocante, răstunări de situație, efecte speciale cu duiumul, orice numai să te țină în priză. Brooklyn e un film normal, unde nu se întâmplă nimic șocant (deși te aștepți din obișnuință la asta) și cred că e destinat mai degrabă femeilor. Și nu dintr-un motiv misogin, ci pentru că e povestea deciziilor dificile cu care se confruntă o femeie de-a lungul vieții sau atunci când vrei să iei o decizie într-un moment foarte important al vieții tale și vezi că toți cei din jurul tău încearcă să-ți croiască alt drum.

Sunt sigur că mulți se vor regăsi în filmul ăsta (și nu doar femeile) și repet, e un film pentru cei care mai au o fărâmă de sensibilitate în ei. Nu mergeți în grup că s-ar putea să aveți chef de mișto-uri și îi deranjați inutil pe ceilalți. Dar mai bine, băgați un trailer.

 

Sursă foto: Cinemarx

2 Comments Festivalul Filmelor de Aur

  1. Nicu 25/02/2016 at 2:29 pm

    Anul aceasta premiile Oscar se vor decerna pentru ca asa trebuie! In materie de merit, eu nu as nominaliza niciun film.

    Reply
    1. Alex Damian 26/02/2016 at 1:39 pm

      Mie mi-a plăcut The Martian! :)))

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.