Jack Reacher Să Nu Te Mai Întorci sau Inferno

inferno_tom_hanks_felicity_jones_2016_323_1366x768

Având în vedere că e o vreme deprimantă afară, poate merge un film la cinema, sau acasă. Așa că astea sunt filmele pe care le-am văzut eu în ultima vreme.

S-a întors Jack Reacher și cred că ar fi bine să n-o mai facă. Never Go Back e un sequel al primului film din 2012. Și e genul de film care mi-a amintit de filmele americane de serie B din anii 90. Poate că Tom Cruise nu are mușchii lui Arnold sau al lui Sylvester, dar la bază sunt aceleași personaje. El, acel ex military, care se mândrește cu asta dar tot intră în bazele americane ca și când ar avea clearance for life. El care e tot timpul atent și vede întotdeauna mai bine ca oricine ce se întâmplă. Care-i bate pe toți doar dacă e într-adevăr nevoie. Același complot în care corupții din armata americană încearcă să mușamalizeze afaceri cu arme dând vina pe cine, fix pe un prieten sau prietenă de-a eroului nostru de care nu știe nimeni. Și evident fiica nelegitimă, pentru că nu, orice erou american e prea ocupat să-și întemeieze o familie și câte-odată își mai scapă ouăle într-o prostituată de ocazie.

Nu știu, tot filmul e un mare clișeu. Îl are pe Tom și asta salvează situația, dar în rest jur că n-aș putea spune cu mâna pe inimă că ăsta e un film pe care merită să dai banii. Adică merită doar în cazul în care îl vezi la IMAX, pe un ditamai ecranul unde efectele speciale (atât vizuale cât și sonore) chiar salvează sărăcia asta de film. Dacă l-aș fi văzut pe laptop probabil l-aș fi oprit după primele 10 minute. Sau aș fi intrat pe Facebook, habar n-am.

Nu e un film catastrofă, e filmat bine, are scene de acțiune ok, dar nu mi s-a părut un film bun. Cel puțin mie, habar n-am. Nah, vedeți și voi trailer-ul și alegeți (trailerul e chiar bun!).

Daaar, am văzut și Inferno cu Tom Hanks, după ultima carte a lui Dan Brown. Well, alt Tom, altă mâncare de pește.

Da, sunt un mare fan al cărților lui Dan Brown. Mi-am trecut pe Bucket List că ar trebui la un moment dat să recitesc cărțile lui în toate locațiile menționate (în mare parte Italia). Să văd acele detalii pe care altfel nu le-aș fi observat.

Inferno cred că e cel mai bun film din seria cu profesorul Langdon. Ecranizările de până acum nu mi s-au părut atât de reușite precum cărțile, dar ăsta de-acum chiar mi-a plăcut. E mai multă acțiune, suspans și e destul de fresh. E mult mai mult conținut din carte și știi ce e mișto? Că de fiecare dată când citești o carte îți imaginezi scenele respective. Chiar dacă n-ai văzut locul respectiv, încerci să ți-l imaginezi. Ei bine, în filmul ăsta ce mi-am imaginat eu este foarte similar cu ce-am văzut în film și poate și de-aia mi-a plăcut atât de mult.

Îl recomand, chiar și dacă n-ai citit cartea. Tratează un subiect extrem de important și anume, suprapopularea planetei. Pe lângă faptul că e o ficțiune, subiectul în sine este unul cât se poate de real și ridică mari semne de întrebare. Așa că de fapt, vă recomand să vedeți atât filmul cât să citiți și cartea.

Ah, și apare și Ana Ularu în film în rolul unei ”carabiniere kilărițe” care arată, hmmm, well, you know! Și cred că e un motiv de mândrie. Chiar e un film cu renume internațional și sincer, chiar nu pare că are în distribuție un actor român. Adică se integrează perfect în rol!

Ceva de văzut acasă ar fi The Man From Uncle, căci nu cred că mai rulează pe la nici un cinema. Bun, foarte bun, mi-a plăcut. Și funny, și action, și fiction și tot ce vrei tu! Plus că e cu Alicia Vikander de care sunt mega îndrăgostit în perioada asta. De-abia o aștept în Tomb Raider. Sorry, Angelina! 🙂

Ah, și mai am unul foarte bun. E vorba de The Wave, un film norvegian. Și nu, nu e ceva artistic de neînțeles. E chiar un film de acțiune, nature disaster movie, dar e foarte bine făcut și are niște efecte speciale bestiale! Cam dă clasă filmelor americane de gen, care în ultima vreme au ajuns să fie niște bășini trase de păr la maxim. Dar Wave e bun, te ține în suspans și nu înțeleg de ce nu a câștigat mai multă notorietate. Plus că e Norvegia, una dintre țările mele de suflet cu oameni frumoși și peisaje superbe. Puteți să vă convingeți singuri din trailer:

Sursă foto

1 Comment Jack Reacher Să Nu Te Mai Întorci sau Inferno

  1. rares 22/10/2016 at 7:36 pm

    The Wave mi se pare cel mai bun din lista ta. Apoi cel cu Alicia Vikander, care joaca cam prost. Inferno pentru Tom Hanks.
    Cel cu Tom Cruise nu l am vazut.

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.