MARS #devăzut!

Dacă ești pasionat de știință și de călătoriile inerplanetare, atunci musai să te uiți la MARS. Eu tocmai am terminat primul sezon și abia îl aștept pe următorul!

Hai să vă mărturisesc ceva. În 2015 m-am dus la cinema să văd The Martian. Eram singur în sala de cinema și mă bucuram de film ca un copil de Lego. Băh, și m-am uitat fascinat la cât de multe lucruri putea să știe personajul principal. Cum a reușit el să creeze apă pe o planetă aridă și cum a reușit să cultive cartofi ca să supraviețuiască. Mi-am dat seama că mi-am pierdut atât de mult timp încercând să-i conving pe oameni că nu există Dumnezeu, când puteam foarte bine să citesc, să mă documentez și să învăț lucruri mult mai interesante. Asta pentru că mă fascinează foarte mult tot ce e legat de spațiu, de posibilitatea de a călători în spațiu și de a ”vizita” alte planete.

Ei bine, tocmai ce-am terminat de văzut primul sezon din MARS pe Netflix și mi-a super plăcut! E o combinație între scenariul SF al primei misiuni umane pe Marte și documentare și interviuri cu oameni de știință care vorbesc despre progresul actual și demersurile pe care le face omenirea pentru a trimite oameni pe Marte.

Serialul este produs de National Geographic și îl cam are în plin plan pe Elon Musk, singurul care a revitalizat ideea misiunilor spațiale către Marte, idee la care Nasa a ”renunțat” de aproape 50 de ani. E foarte mișto să vezi ce simulări s-au făcut până acum, care este planul lui Musk și care sunt riscurile la care se supun oamenii când vor ajunge pe Marte. Iar partea SF se inspiră din toate pregătirile și studiile pe care oamenii le-au făcut până acum despre planeta Marte.

Știi, am citit cu toții despre Leonardo da Vinci, despre Einstein, dar parcă n-am fost contemporan cu nici un geniu până acum. Ei bine, sunt sigur că Elon Musk o să fie unul dintre numele alea în viitor și cred că trăim niște vremuri excelente din punctul ăsta de vedere. Singura dorință pe care o am, e să trăiesc atât de mult încă la un moment dat, oriunde oi fi în lume, să mă uit live de pe un device mobil la prima amartizare a unui echipaj uman. Că pe aia cu aselenizarea n-am prins-o, nici nu eram în plan! 🙂

În rest ce să vă mai zic, apare și Neil deGrasse Tyson, Ron Howard se află printre producători, iar tema serialului e compusă și interpretată de Nick Cave. Mai e o tipă în rolul principal, Jihae, she is such a bad ass! I like her. Ah, și mai apare o tipă care-mi era foarte cunoscută și nu știam de unde s-o iau. E nimeni alta decât actrița Anamaria Marinca, cu un rol important în serial. How cool is that? 🙂

sursă foto

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.