Concert de Colinde – Ars Carminis

În sfârşit a venit şi cea mai frumoasă perioadă a anului. Afară a început să ningă, iar colindele nu se lasă aşteptate.
Cu siguranţă că vă mai amintiţi cum se auzeau “băieţii de la teologie” pe holurile blocurilor. Multă lume îi aştepta cu nerăbdare. De cum începeau să cânte de la ultimul etaj, îi auzeai în tot blocul.
Eh, dacă vă este dor de acest gen de colinde, vă anunţ că mâine 13 Decembrie, sunteţi invitaţi de către Grupul Coral Ars Carminis şi Hospice Casa Speranţei la Biserica Sfântul Dumitru din Capitală pentru un concert de sezon.
Ars Carminis va susţine duminică 13 decembrie, ora 18.00 la Biserica Sfântul Dumitru (Strada Franceză nr. 13, vis-a-vis de Teatrul de Comedie) un concert de colinde şi cântece tradiţionale româneşti de Crăciun cu scop caritabil.
Banii obţinuţi din vânzarea CD-urilor Ars Carminis în seara evenimentului vor fi donaţi copiilor ce suferă de boli incurabile îngrijiţi de Fundaţia Hospice Casa Speranţei Bucureşti.
Fii alături de ei şi oferă de Crăciun o speranţă celor care nu mai au nici o speranţă.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Personal, nu am auzit de băieţii de la Ars Carminis dar ideea concertului lor mi s-a părut foarte bună. E o ocazie excelentă pentru o strângere de fonduri. Cred că oamenii sunt mult mai motivaţi să contribuie la donaţii atunci când primesc ceva la schimb.
Din câte am găsit pe net, grupul se pare că a luat fiinţă în 2002 şi este dirijat de Siluan Eloi. Au câştigat premii în ţară şi au reprezentat Biserica Ortodoxă Română la diverse evenimente corale din străinătate.
Au chiar şi un cd înregistrat şi au fost de două ori în turneu în Statele Unite ale Americii. Toţi membrii formaţiei corale sunt studenţi la teologie.
Eu zic că e o idee bună să mergeţi la acest concert şi nu doar la acest concert. Sunt destule în luna aceasta şi ar fi bine să le prindeţi pe toate. Dar voi reveni cu amănunte pentru alte evenimente de acest gen, în articole viitoare.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.