Programul Concertelor de Colinde

E clar! Încep să se audă clopoţeii, ritmul tobelor a început să vestească venirea sa, vântul îl poartă peste munţi şi mări iar noi nu mai avem răbdare. Cei mici deja se gândesc la noaptea în care nu vor dormi, sau cel puţin aşa cred ei. Dar cel mai important e modul în care oamenii se transformă în această lună plină de magie. Şi mă refer la oameni, la cei care încă mai au sentimente şi la cei care încă mai ştiu să viseze. Aşa că m-am gândit să încropesc o mică listă a concertelor de colinde ce vor avea loc în Bucureşti până de Crăciun. Cu siguranţă că lista nu va fi completă dar oricum, nu ne vom putea plânge că nu avem unde să ne ducem să ascultăm nişte colinde.
Sărbători Prea frumoase cu Maxim Belciug , un concert care sună interesant, mai ales că are loc la Cafe Verona sau Carturesti unde merge un vin pe seară. Şi mai exact, în seara de 17 la ora 20.00. Intrarea cică e 20 de lei.
Concert Ştefan Hruşcă “Colinde”, binecunoscutul colindător a ieşit din hibernare şi se pregăteşte să-i încânte pe oameni cu un concert la Sala Palatului sâmbătă pe 19 la ora 19.00. Biletele costă între 50 şi 130 de lei. Şi tocmai ce-am auzit un banc cu Hruşcă (da, nici el n-a scăpat). Cum îi cheamă pe caii lui Ştefan Hruşcă? Răspuns: Ler şi iarăşi Ler. Nu mă întrebaţi ce înseamnă “Ler” că nu ştiu. Am mai auzit doar că atunci când se duce Hruşcă la culcare vine şi primăvara.
Acasă de Crăciun cu Costel Busuioc, la Palatul Copiilor pe 20 şi 21. Şi se vinde bine tipul, bilete cuprinse între 120 şi 200 de ron. Adevărul este că în fiecare dimineaţă mă holbez în decolteul Danielei Crudu şi mă întreb câte alte talente ca Busuioc zac necunoscute prin diaspora.
Gala “Crăciun pentru toţi”, în data de 20 decembrie, ora 19.00, Ateneul Român găzduieşte ca în fiecare an această gală în scop de binefacere. Beneficiile rezultate în urma vânzării biletelor se vor dona către programul de ajutorare a copiilor talentaţi muzicieni din şcolile de muzică din România. Preţuri între 150 şi 250 de ron. Mă abţin la a comenta programul oferit.
– De Cleopatra Stratan chiar nu pot să vă spun ceva sau să vă recomand ceva şi nici nu vreau. Da cică are şi ea concert de Crăciun. La fel şi Ştefan Bunică Junior unde nici nu cred că mai sunt bilete. Ah, ce uşurare 🙂
– La Ateneu, pe lângă acea gală de care am discutat mai sus, mai avem un concert al Corului de Cameră “Preludiu”, pe 22 decembrie la ora 19.00 şi două concerte ale Orchestrei simfonice şi al Corului Filarmonicii “George Enescu” pe 23 respectiv 24 decembrie la ora 19.00.
Corul Radio va avea un concert de colinde la Sala Radio, pe 17 decembrie la ora 19.00.
– Şi tot la Sala Radio, Orchestra Naţională Radio îşi va susţine concertul de Crăciun a doua zi, pe 18 decembrie, tot la ora 19.00.
– La final, vă amintesc de programul organizat ca în fiecare an de Primăria Bucureşti şi Arcub. Evenimentul a ajuns la cea de-a opta ediţie şi chiar îşi are farmecul său, pentru că e cam singurul eveniment care se petrece în aer liber, intrarea fiind liberă de fiecare dată. Bine, asta aduce cu sine şi părţile proaste, printre care amintesc toţi pierde-vară care se vântură frustraţi prin faţa scenei, dorindu-şi şi ei să participe la sărbătoare. Le mulţumesc din nou jandarmilor şi în acest an că stau şi se holbează fără să facă nimic. Dar asta nu o să ne încurce să ne simţim bine. Anul ăsta, totul se va întâmpla în parcul Cişmigiu între 5 şi 23 decembrie. Perioada 18-23 decembrie va aduce în parcul Cişmigiu – care am auzit că a fost foarte drăguţ decorat de Crăciun – colindători, trupe de teatru, coruri laice şi religioase precum şi numeroşi solişti şi trupe îndrăgite. Corul Sound va concerta de asemenea în cadrul acestui eveniment, în seara de 23 la ora 18.30. Dar cel mai bine să vă planificaţi voi programul verificând acest link.
Aşadar, opţiuni sunt destule. Rămâne doar întrebarea: Tu unde o să te duci?
Sau chiar mai bine, dacă ai vreun alt concert de propus scrie un comentariu!
Şi până vă pregătiţi de ieşit în oraş, până vă înfofoliţi bine, uite că v-am şi făcut un playlist cu cele mai frumoase colinde cântate de King’s Singers. Ascultaţi bine, căci nu prea cred că o să-i auzim vreodată live pe oamenii ăştia pe la noi.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.