Recoil in Romania

Nu stiu cati dintre voi stiu dar aproape fiecare membru al formatiei Depeche Mode a avut sau are cate un proiect solo. Chiar si Dave Gahan a scos acum cativa ani un album foarte marfa care se chema Paper Monsters. Si chiar daca anul trecut am avut ghinionul de a nu-i revedea pe cei de la Depeche Mode, avem totusi o ocazie deosebita anul acesta de a-l vedea pe unul dintre fostii membri Depeche in concert la Bucuresti.
Alan Wilder vine cu proiectul sau Recoil la Bucuresti pe data de 2 Aprilie 2010. Alan a facut parte din DM inca de pe la inceputuri iar proiectul sau personal Recoil l-a pornit prin 1986 cu EP-ul 1+2.
Nu va asteptati la acelasi stil si sound cu al celor de la DM. Este o experienta noua si un sound destul de dark si misterios dar totodata remarcandu-se prin asta calitatea exceptionala de sound designer si demonstrand capabilitatiile muzicii de sampling.
Dupa ce si-a adus o contributie majora in DM, Alan s-a intors la proiectul sau colaborand cu artisti de renume precum Moby pentru a-l sustine in proiectele vocale.
Va reveni in 92 in DM pentru lansarea albumului Songs of Faith and Devotion, care de altfel s-a bucurat de un real succes si a culminat si cu intoarcerea lui Dave Gahan in formatie dupa ce a scapat de problemele create de consumul de droguri, iar in 1995 va lua dificila decizie de a parasi definitiv Depeche dupa 14 ani alaturi de membrii trupei.
Va lucra in studioul personal pana in 1997 cand va scoate albumul Unsound Methods din care se va vedea puternica tenta cinematografica a muzicii sale precum si influenta muzicii gospel.
In anul 2000 iese al 4-lea album Liquid, fiind chiar primul cu care am luat si eu contact. Acelasi stil de muzica, de data asta Alan colaborand cu alti artisti de renume precum Diamanda Galas si cu trupa de gospel The Golden Jubilee Quartet. Modul in care Wilder imbina muzica gospel cu genul electronic este total diferita fata de abordarea lui Moby, spre exemplu. Putem asculta in continuare piesa Jezebel de pe albumul Liquid.
Dupa Liquid, timp de 7 ani, Alan Wilder a luat o pauza dedicandu-se vietii de familie dar in 2007 a revenit cu un nou album, subHuman, in care a adus din nou muzica gospel-blues combinand-o in modul specific Recoil, cu muzica electronica.
Alan lucreaza cu Mute Records, aceeasi casa de discuri unde se afla si Depeche Mode, iar in primavara acestui an va scoate un album Best Off.
Recoil ‘Selected Events’ 2010 – A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall este primul turneu de promovare al trupei si include si tara noastra prin agenda sa.
Concertul va avea loc la FRONT The Ark din Bucuresti pe Calea Rahovei 196A (already sounds dark and dangerous) iar biletul costa 75 de ron. Un alt eveniment ce nu cred ca trebuie pierdut mai ales ca nu sunt foarte dese ocaziile in care ne putem intalni cu asemenea artisti.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.