Let's Get The Hell Out Of Here!

Trec azi printre doi troglodiți, unul rezemat de un gard, altul de-o Dacie fără faruri și-l aud pe unul dintre ei zicând ”…și-n Dâmbovița ce să prinzi? Igrasie?”. Discutau la o berică despre cel mai ”nobil” sport din lume, pescuitul. Dar cuvântul ”igrasie” își are oarecum rostul în București. Nu doar în Dâmbovița găsești igrasie, ci prin tot Bucureștiul.
Dacă am vrea și doar dacă am vrea, Bucureștiul ar putea fi unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Toată lumea se dă în vânt după Noul Centru Vechi și toți consideră zona ca fiind foarte mișto. O fi mișto pentru cei care n-au văzut în viața lor un centru pietonal chiar dacă acestea există totuși și în alte orașe ale țării, nu doar în restul Europei. Pentru că e într-adevăr mișto să ai atâtea terase prin zona Lipscani dar ce te faci cu igrasia ce cuprinde toate clădirile în paragina din zonă? Până vom conștientiza cu adevărat ce înseamnă esteticul sau bunul gust în arhitectura unui oraș o să mai treacă mult timp. Iar până atunci suntem nevoiți de multe ori să părăsim mișelește acest oraș care ne stresează constant din cauza propriei noastre ignoranțe.
O alternativă ar fi Iarmaroc Fest care dacă nu mă înșel e la a doua ediție și se ține aproape de București. Ca idee îmi pare cool deși anul trecut n-am fost. Un fel de festival ce se întinde pe durata unui weekend cu multe, multe formații și (aici urmează o expresie des utilizată la noi deși nu are nici o relevanță cu realitatea) multă iarbă verde. Mi se pare amuzant sa-ți iei cortul doar ca să te oprești cum ai ieșit din București dar pe de altă parte tot acest eveniment are toate șansele să se transforme într-un festival cu notorietate. Ai loc de parcare și camping, toate păzite. Ai parte de concerte peste concerte. Te vei împiedica de vânzătorii ambulanți de hand-made-uri cu care ne-am obișnuit deja să-i vedem peste tot în București și nu numai. Și în plus de asta ai ocazia să te întâlnești cu oameni noi și să se transforme totul în cea mai mare ieșeală la iarbă verde.
Intrați pe site și convingeți-vă singuri. În plus de asta, costurile acestui weekend mi se par mai mult decât rezonabile. 100 de lei abonamentul pe 3 zile (costuri ce privesc festivalul) și pe lângă asta mai arunci vreo 15 lei pe zi parcă, pentru mașină, loc de cort și duș. De citit și regulamentul căci se pare că organizatorii chiar țin la curățenie. Sper că și participanții vor fi la fel.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.