Viena

Vremea concediilor se apropie chiar daca poate n-avem un ban sa trecem strada si sa ne luam o cola si-un pachet de tigari dar facem noi cumva, romanii, si tot ne trezim prin tari straine minunandu-ne “ce bine e la astia”. Nu stiu cati din cei care au posibilitatea de a calatori in tari straine nu au vazut Viena dar consider ca e un oras pe care ai putea sa-l vizitezi si sa-ti petreci vacanta de nenumarate ori. Anul trecut l-am revazut cu ocazia marelui si nemaipomenit de bine organizatului festival “Zilele Bucurestiului la Viena”. Am fost in turneu cu piesa de teatru “Elizaveta Bam” care se joaca la teatrul Bulandra din Bucuresti. Am avut doua reprezentatii si cred ca adunati, toti cei prezenti au fost in numar de…hmmm…70-80. Piesa a fost nominalizata si a castigat premii in tara si este foarte complexa din punct de vedere organizatoric ceea ce inseamna ca este destul de complicat si costisitor un turneu. Multumita bunei organizari a romanasilor nostrii nici un picior de austriac (aproape) nu stia de eveniment. Doua afise ale piesei de teatru au fost postate la intrarea in sala de spectacole. DOUA! Doar doua! Whatever am zis, da-i si plimba-te dupa repetitii caci e atat de frumos si de curat aici si n-auzi claxoane si lumea nu miroase urat si parca auzi constant muzica baroca pe strazi incat n-ai cum sa stai locului. E un oras (considerat de multi romani plictisitor) in care te poti relaxa extraordinar de bine chiar daca sunt la fel ca la noi, vreo 2 milioane de locuitori. Asta cu “nivelu’ de trai ridicat” n-ai cum sa n-o observi si sa nu te oftici.


Ce poti sa vezi si sa faci in Viena gasesti din plin pe internet. Ce mi-a ramas mie in minte e ca desi intrarea la muzee e cu plata, am avut posibilitatea sa fotografiez in voie, ceea ce este un mare lucru

austriecii sunt relaxati si nu cred ca isi inchipuie un alt mod de viata ca al lor


Cea mai cunoscuta si vizitata catedrala este bineinteles Stefan’s Dome


dar si alte biserici te atrag la fel de mult daca le treci pragul
au H&M 😀 si multe alte magazine unde sigur iti vei gasi ceva pe masura


m-am plimbat seara tarziu prin Viena in dorinta de a vedea si a fotografia orasul luminat artificial si desi la inceput am avut acea teama de a nu fi atacat sau jefuit de “averi” am ajuns la concluzia ca este cel mai sigur oras desi nu prea sunt oameni pe strazi iar masinile de politie sunt ca si ozn-urile (adica nu sunt)

internetul wireless este la discretie si gratis prin mai tot centrul orasului (slava tehnologiei inglobate in telefoanele mobile stateam si o ardeam pe net doar pentu ca puteam) iar transportul in comun e foarte bine pus la punct dar parca-i mai frumos sa te plimbi pe jos (poti fara sa te ineci de praf ca intr-o alta capitala europeana pe care o stiu) si cand te intorci la tine in tarisoara parca nu-ti mai vine sa te porti ca un om al cavernelor dar iti dai seama rapid ca, vorba reclamei, “n-ai cu cine. niste tarani”.

1 Comment Viena

  1. JK 18/01/2013 at 6:39 pm

    I love this city!

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.