1 Decembrie… Din nou!

Oare om fi singurii idioti care ne sarbatorim Ziua Nationala in plina iarna? Cam ce sarbatoare o mai fi si asta, sa induri frigul ca sa te bucuri. Dar cum numai prin durere ascezi la divinitate presupun ca pentru noi asta nu e o problema.
M-am uitat si eu la alte tari sa vad cand se sarbatoresc. Mah, nu stiu daca Fortuna o fi avut un rol dar mai toti isi sarbatoresc zilele nationale in plina vara. Se ajunge maxim pana in luna Octombrie dar mai incolo…
Eu imi inchipui ca la Alba Iulia se tragea greu la masea ca sa rezisti frigului si probabil d-aia au si taraganat atat semnarea rezolutiunii de-am ajuns sa dardaim de frig ca sa ne uitam la o parada obosita. Si e obosita tocmai pentru ca atmosfera de-afara nu te duce cu gandul la o sarbatoarea nationala ci mai degraba la o capitulare. Fortele armate capituleaza, la fel ca si noi, in fata destinului. Plin de Miorite in tara asta care ne tot soptesc de viitorul crunt si noi nu si nu, ne acceptam tacit, infrigurati, destinul.
Unde mai pui ca te pisi pe ea de tara si pe conducerea ei tocmai de Ziua Nationala cand agati pe dedesubtul masinii dintr-o balta o bucata de sarma de-ti vine sa dai foc la tot ce e in jur. Si fiind Zi Nationala te-astepti ca bunii tai compatrioti sa-ti dea o mana de ajutor dar in schimb ei te injura ca stai in mijlocul drumului si le perturbezi traficul. De fapt da, special am facut-o, chiar am lasat masina in mijlocul drumului ca sa va deranjez si eu asa cum ma deranjati si voi cu nepasarea voastra. Asa ca de Ziua Nationala nu pot sa va urez decat un calduros si patriotic “Muie!”
Dar nu-i nimic. Intotdeauna va fi cineva care ne va dicta directia de mers precum Statuia Aviatorilor iar noi vom sta in coloana o viata intreaga. Asa, unii dupa altii, injurandu-ne ca la usa cortului, scuipandu-ne, barfindu-ne dar balosind toata ziua de 1 Decembrie cu mesaje mieroase gen “La Multi Ani, Romania!”. Mancati cacat! Romania a murit demult! Voi ati omorat-o prin nepasarea si iluzia in care traiti! Si imnul tarii rosteste degeaba primele versuri la infinit…

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.