75%

De doar 75% am avut parte de eclipsa solara la inceput de an. Normal, ca deja 25% au fost taiati de guvern.
Cam chestii de genu asta ajungi sa citesti peste tot pe net. Am trecut in noul an si lumea e preocupata de aceleasi imbecilitati, desi la fiecare 4 sau 5 ani fac aceleasi alegeri cretine. S-a schimbat doar anul, oamenii nu. Au ramas cam aceiasi. Si mi se par si mai tristi oamenii care transforma o eclipsa de soare intr-un eveniment monden. Nu stiu cati ati observat dar unii vor sa se distanteze de clasa sociala inferioara prin neparticiparea la anumite manifestari sociale. Ei considera prin acest gest ca sunt superiori si deja au vaste cunostinte in ceea ce priveste evenimentul respectiv si tind catre alte lucruri necunoscute. Ceea ce este absolut penibil caci un fenomen astronomic atat de rar intalnit este in mare masura cautat tocmai de cei care se afla pe buna dreptate intr-o societate superioara. Societatea celor educati sau cu studii adecvate, sau cum vreti voi sa spuneti.
Dar anul acesta oricum a inceput bine pentru unii si rau pentru altii. Cum de fapt se intampla in fiecare an. Desi noul an m-a prins pe drumuri asa cum mi-as dori sa ma prinda tot anul, am aflat si o veste trista care va afecta cu siguranta viitorul muzicii corale. Decesul dirijorului si fondatorului corului Madrigal a surprins cu siguranta pe toata lumea (cunoscatorii, bineinteles). Desi usor poetic sa pleci chiar in prima zi a anului, e o tragedie pentru muzica corala romaneasca si pentru corul Madrigal, evident. Madrigalul a devenit un brand de tara. E unul din acele “cuvinte” recunoscute de oricine chiar daca nu au habar cu ce se mananca. Ceea ce este un adevarat merit. Nemaivorbind de faima creata peste hotare.
“Ghinionul” face ca aceasta tragedie sa coincida cu impiedicarea icon-ului national Serban Huidu pe o partie de schi. Nu contest ca ar fi o nenorocire doar ca nu pot sa nu compar cat de mult a reprezentat Huidu Romania peste hotare asa cum a facut-o Constantin. Si totusi, stirile despre moartea lui Marin Constantin aproape ca le gasesti doar la o cautare atenta pe Google.
Chiar daca personal nu-mi mai transmite nimic Madrigalul, stiu ca viitorul lui este unul destul de sumbru in aceste momente si sper totusi sa nu fie uitat pe viitor pentru ca si-asa suntem praf la capitolul muzica corala.
Sper la fel de mult ca in anul ce tocmai a venit, Sound-ul (o formatie la care tin foarte mult) sa devina din ce in ce mai cunoscut pe plan local si nu doar international.
La fel de mult sunt curios de ce efect va avea si lansarea online al unui album de muzica electronica propriu si daca voi fi dispus sa continui acest experiment, ba chiar sa combin cele doua pasiuni muzicale, cor si electronic.
Totusi pentru mine anul a inceput bine. Intr-o alta tara. Dar despre asta o sa vorbesc alta data.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.