Regatul meu pentru un mic dejun

 Măh, nu știu despre voi dar eu sunt mort fără mic dejun. E cea mai plăcută și mai frumoasă masă. Mai ales, dar mai ales dacă îți este pregătit și servit când te trezești. Dar de cele mai multe ori la mine totul se rezumă la un toast cu unt și ceva brânză italienească sau maturată alături de roșii cherry. Apoi mai intră și un toast cu unt și cu dulceață de vișine iar laptele îl beau ca pe apă. Apoi mă așez un pic, mă întind, ca să ofer respectul cuvenit acestei mese care îmi oferă atâta plăcere. Apoi întârzii, dar asta e alta poveste.
Azi m-a invitat Andreea la un mic dejun și n-am avut cum să refuz. Am fost la Fitto Cafe care e chiar pe Calea Floreasca. Nu e greu de găsit, o să vedeți o cană mare de cafea la stradă. Poate că m-așteptam la ceva british ca design (asta pentru că văzusem înainte o poză cu micul dejun) dar mai degrabă cred ca e pe stilul american, gen vagon. Scaune la bar și separeuri pe margine. E fain locul și are și o terasă afară. Nu pare să fie aglomerat deci numai bine de mers și savurat.
 De micul dejun ce să vă spun, de vis. Și sunt pretențios rău cu micul dejun. Sau nu. Pe mine mă cucerești cu lăpticul din prima. Dar pe lângă asta mi-a și oferit niște idei foarte bune. Chifle umplute cu ou, brânză, diferite ierburi, cred că am prins și niște ceapă verde pe-acolo, băgate probabil la cuptor, ce să mai, Dumnezeu pe pământ. Capacul chiflei se sparge în gălbenușul oului și se înmoaie pentru a nu ronțăi pâinea tare din cuptor și pe lângă asta se adaugă roșiile cherry.
Asta cu roșiile cherry e periculoasă. Niciodată să nu le spargeți în gură. Ori luați una cu totul, ori o tăiați cu cuțitul ușor. Nu de alta, dar pățești ca mine când mi s-a spart roșia în gură și am stropit pe toată lumea din jurul meu, pe față. Big fail.
 La final, te miști un pic spre stânga și găsești nelipsita dulceață dar de data asta nu pe un toast ci acompaniată de un biscuite de casă presărat cu banane și nuci pe deasupra. Asta cu dulceața și bananele e o combinație foarte mișto. Trebuie s-o încercați. Iar la final dați o dușcă de lapte, ceai sau cafea (la alegere) pe gât și vă lăsați ușor pe spate ca să savurați. Tot delirul ăsta orgasmic costă 26 de lei. Chit că te-ai apuca să îți faci și acasă, dar crede-mă că sunt momente în care e nevoie ca cineva să-ți prepare micul dejun iar tu să te bucuri de el din plin.
Așa că treceți pe la Fitto Cafe că merită. Eu am fost și cu Vaca Verde și asta a leșinat pe-acolo de plăcere. S-a întins toată pe tavă și nu s-a mai dus dusă.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.