Conferinta Anului Viitor

Conferinta Anului Viitor suna numele paginii de Facebook din lista de sugestii (sau conferința lu’ la anu’ cum i-am spus eu în glumă). Să dau like? Hmmm, sună un pic gen Amway, ăștia clar vor să-mi vândă ceva și nu se mulțumesc doar cu atât. Or să vrea să mă facă să mă simt al naibii de bine și de îndoctrinat, să zâmbesc fals și să port cu mândrie numele organizației. Apoi m-am uitat la persoana care mi-a sugerat să dau like și m-am liniștit. Mulțumesc Ioana! Totuși, am fost puțin intrigat așa că mi-am băgat nasul în pagina lor de facebook și site.
Recunosc, nu-mi place neam site-ul. Nu mă atrage, tot la ceva gen Amway mă duce cu gândul. Dar ideea e foarte mișto. E vorba de o conferință la care sunt invitați speakeri din diverse domenii (știință, sport, artă, blogging, medicină etc) și care își expun punctul lor de vedere în ceea ce privește anul 2014. Ce-o să se întâmple, ce se va schimba, ce vor schimba ei, ce proiecte au în derulare iar la final 5 lucruri pe care speakerii le preconizează pentru 2014.
Invitați au fost destui, printre care amintesc: Ana Maria Brânză (campioană mondială la scrimă sau spadasină că sună mult mai cool), Vlad Zamfirescu (actor), Bogdan Naumovici (cine mai știe), Răzvan Voiculescu (fotograf), Cristian China-Birta (blogger), Torok Zsolt (ghid montan), Smiley (n-am înțeles de ce) și mulți alții.
Fiind speakeri din diverse domenii, speach-urile au fost cât se poate de diverse (doh). Atât documentate foarte bine, interesante, plictisitoare sau chiar amuzante. L-am ascultat pe Chinezu ale cărui previziuni mi s-au părut realizabile (poate mai puțin a doua) și anume: la anul o să împlinească 40 de ani, o să poată circula pe autostrada București – Baia Mare (not) și a treia că va ploua. Grav! Bine, a doua era legată de faptul că multe personalități de-a lungul istoriei au prezis lucruri care evident că s-au întâmplat fix pe dos.
Ana Maria Brânză a venit cu un proiect foarte fain pe de altă parte. De fapt ideea în sine e foarte mișto. Ce naiba să mai faci de ziua ta? Adică ok, ai tot ieșit la restaurante cu prietenii și familia, te-ai dus la munte sau la mare dar ce altceva ai mai putea să faci de ziua ta împreună cu prietenii? Păi Ana Maria ne propune să alergăm de ziua noastră. Da, propriul tău maraton de ziua ta. Decât să bagi în tine ca un spart ca apoi să zaci leșinat pe scaunul incomod din restaurant cu o băluță în colțul gurii mai bine faci naibii niște mișcare. O să revin cât de curând pe subiectul ăsta.
Speakeri au fost mulți și buni, dar la final nu doar asta contează. Contează și ce crezi tu că se va întâmpla anul viitor. Chiar, tu ce crezi că se va întampla anul viitor? Sau ce-ai vrea să se întample? Conferința asta m-a pus și pe mine un pic pe gânduri…
P.S. V-am spus că evenimentul a fost organizat în Fratelli? Ați mai văzut vreodată Fratelli ziua în amiaza mare? Asta n-aș fi putut prezice niciodată.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.