Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open

OK, sunt o grămadă de lucruri interesante iar accesul la informație este mai mult decât facil acum. Dar avem oare memoria necesară pentru a ține minte tot ce aflăm într-o săptămână? Sau nici măcar nu mai facem efortul de a memora ceva, sau a rămâne cu ceva de pe urma celor aflate, să spunem, din ultima săptămână.
Eu unul o duc din ce în ce mai prost cu memoria (deh, vârsta) așa că o să m-apuc să trec pe blog noutățile care mi-au atras atenția din ultima săptămână. Sper doar să nu uit că am scris de ele aici. Stai un pic… eu la ce etaj stau? CINE EȘTI?
  • Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open după ce a enervat-o Jelena Jankovic și i-a dat 6-0 în al treilea set. Eu m-am născut în 81 și zac în pat scriind pe blog iar Simona s-a născut în 91 și face ravagii în lumea tenisului. Bravo! Ah, la o simplă căutare pe google după numele ei puteți afla rezultatele turneului de tenis curent fără a accesa nici un site. Mai multe aici.
  • Și Ana Maria Brânză a câștigat alături de echipa feminină de spadă a României medalia de aur la concursul din Doha, Qatar, fiind prima etapă din a cupei mondiale din 2014. Ana are un zâmbet plin de viață, e super de gașcă deși câteodată mă ”sperie” cînd văd că cineva zâmbește după ce a câștigat un meci de scrimă. Should we feel safe? :)) Glumesc! Ana, you rule! Mai multe aici.
  • Cică Samantha Shannon ar fi noua J.K. Rowling. Deși are doar 22 de ani, scriitoarea britanică a finalizat al doilea volum din seria The Bone Season care are mari șanse de a ajunge pe ecrane. Văd că e o modă acum să scrii cărți și să te asiguri că ele vor fi ecranizate. Eu n-am auzit nici de primul volum dar pare interesant. Îl găsiți la Cărturești aici.
  • Am aflat de pe Metropotam care sunt locurile unde bucureștenii au dat cele mai multe checkin-uri în 2013. Nu de alta, dar să știu ce trebuie să evit în 2014.
  • Paramount Pictures a luat o decizie istorică (zici că s-a tăiat lumea-n două) în lumea filmului și nu va mai distribui filme pe peliculă. Măh, până la urmă e o decizie grea, având în vedere că timp de mai bine de 100 de ani pelicula a stat la loc de cinste și a fost considerată ca având cea mai bună calitate (din ea se rescala către HD, SD, etc). Schimbarea a venit cu lansarea filmului cu Lupu dă pă Wall Street, distribuit exclusiv în format digital. Partea bună e că n-ar trebui să mai avem vreodată probleme cu subtitrarea cețoasă care ne dădea bătăi de cap în cinematografe.
  • În Kiev, capitala Ucrainiei, se cam duc lupte de stradă. Dorința guvernului de a se apropia mai mult de Rusia decât de Europa nu i-a lăsat indiferenți pe oameni. Iar acolo nu e un marș bășinos, gen ”Jandarmeria, apără hoția!”. Nu tati, oamenii s-au adunat cu miile și s-au înarmat cu bâte, scuturi, căști și măști de gaz și s-au apucat de bătut jandarmii. Mă uitam ieri la o poză iar în clipul ăsta o să puteți vedea și fotograful care a făcut poza respectivă. Cool, ha?
Momentan atât, cam asta mi-a atras mie atenția. Bine, mai sunt destule chestii dar am uitat de ele între timp :))
Hai, să aveți o săptămână faină! Și să vină iar soarele înapoi!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.