Need For Speed – The Movie

Filmul ăsta e atât de prost încât merită să-l vezi doar la cinema. Nu te deranja să-l dai jos de pe torente, mai ales dacă ești fan nefese. O să te enervezi!

Mi-am dat seama că o să fie prost încă de când am văzut trailerul. De obicei ăştia care fac trailere sunt adevărați artiști. De multe ori mi-am luat țeapă cu filme doar pentru că aveau un trailer foarte bun. Dar când nici trailerul nu e bun atunci e clar că filmul e foarte prost.
M-am dus pentru că sunt fan nefese. Am crescut cu nefese. Și pentru cine nu știe, filmul se inspiră dintr-un foarte cunoscut joc pe calculator cu mașini. Poate și unul dintre cele mai longevive. Acum sunt la a nu știu câtă versiune a jocului și era absolut firesc să apară și filmul ca în cazul multor alte filme inspirate din jocuri pe calculator (Resident Evil, Tomb Raider, Mortal Kombat, Doom, Hitman și multe altele). Pe viitor, fanii așteaptă ecranizarea după Warcraft și Assassin’s Creed.
De ce e prost Need for Speed? În primul rând are cei mai urâți actori. Cine e fan Aaron Paul poate să mă înjure. Nu-mi place deloc. Iar restul…. Apar doar două femei în film. Una urâtă și blondă care n-are nici o treabă cu filmul și mașinile (deci ce ochelari de soare la mișto i-au dat…) și una care e atât de mieunată că-ți vine s-o… mă rog, să nu fim violenți.
Apoi scenariul care e execrabil. Adică frate, e un film cu mașini, despre mașini, și totuși sunt momente în care simți că te uiți la o telenovelă proastă (scuze pentru pleonasm).
Mașinile cam joacă un rol secundar deși avem parte de Lamborghini Sesto Elemento și McLaren P1, unele dintre cele mai rapide mașini sport de pe piață. Într-un interviu acordat de Aaron Paul la Top Gear aflăm că mașinile din film sunt doar machete. Cine dracu ar distruge vreo 10 milioane de euro doar așa, pentru un film ieftin.
De ce vă trimit totuși la cinema? Pentru că e mișto de văzut 3D. Imaginea e foarte bună, cadrele sunt bestiale și nu s-a folosit deloc CGI (efecte pe calculator). Toate cascadoriile și efectele speciale sunt reale iar asta chiar e ceva. Bine, nu cred că le-a permis bugetul, dar nah. Pentru fani au reușit să imite foarte bine atmosfera din joc și cadre filmate exact cum le vezi în joc și asta o să mulțumească multă lume.
Dacă îl vezi pe ecranul unui laptop o să te plictisești și o să regreți. Așa că e bun pentru cinema, văzut cu prietenii. Pentru că poți să faci mișto și să nu regreți că l-ai văzut.
Scriu posturile mai nou de pe telefon, până îmi voi repara laptopul. Scuze dacă arată ca dracul dar aveam chef să scriu ceva.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.