Qalendra – Cel mai bun calendar de evenimente culturale

Te-ai gândit vreodată să-ți iei concediu în funcție de ce evenimente culturale se întâmplă prin lume? Well, nu prea cred. Ai căutat doar o perioadă disponibilă și o destinație turistică. Dar stai să te pun eu puțin pe gânduri!

Eu am făcut și chestia asta. Chit că era vorba doar de un concert, sau un festival, mi-am ales zile de concediu special pentru acel eveniment. Asta pentru că am tot fost prin turnee, am cântat și mi-am dorit de multe ori să mă întorc în acele locuri ca simplu spectator. Dar ideea e că sunt atât de multe evenimente încât nu prea ai cum să le știi pe toate.
Dar am dat peste un site foarte mișto. Se numește Qalendra și e foarte bine structurat. Practic e un calendar, format din zilele lunii. Dacă dai click pe fiecare zi în parte o să vezi ce evenimente culturale se întâmplă în lume (concerte, festivaluri, târguri, carnavaluri, etc) fix în zilele respective.
Eu zic că e ceva de pus neapărat la bookmarks. Merită să-l verifici ori de câte ori vrei să-ți iei un concediu și nu știi exact pe unde vrei să mergi. De exemplu, azi sunt deja în desfășurare Festivalul de la Salzburg (un competitor al Festivalului George Enescu), Festivalul de Jazz de la Istanbul sau Tomorrowland în Belgia. Toate le poți vedea aici.
Mi se pare unul dintre cele mai practice site-uri din domeniul turismului și o să-l folosesc cu siguranță. Chiar dacă n-o să ajung să mă plimb pe la toate evenimentele dar măcar o să fiu la curent cu ele.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.