Români de geniu

Emil Cioran, Eugen Ionescu și Mircea Eliade. Îmi place poza asta de mor! Mă uit la ea, mă topesc de admirație și mă întreb, oare cam ce discutau ei așa la un colț de stradă? Dar uite că mi-am găsit răspunsul într-o serie de articole foarte faine pe adevarul.ro și vreau să le împărtășesc cu voi. Merită citite!

Încă trăim în țara unde ne mândrim doar cu inventatorul insulinei, nu știu ce pix, Nadia Comăneci, d-astea tradiționale. În rest o ținem numai cu ”asta se întâmplă numai în România”, ”România e de căcat”, ”românii sunt niște jegoși”, etc. Am făcut-o și eu ani de zile la rând, o mai fac din când în când și acum că mi-e greu să mă abțin, dar chestia asta nu e deloc constructivă și nu ne va schimba deloc în bine. Și uităm să vedem ce lucruri bune am avut sau avem în continuare. Ca de exemplu:
Am dat întâmplător peste o rubrică pe adevărul.ro care se cheamă Români de Geniu. Asta după ce-am căutat ca și word tags pe site-ul lor, nu că apare undeva pe prima pagină.
Sunt articole foarte ample, extrem de bine detaliate, despre scriitori, muzicieni, politicieni (de azi sau din deceniile trecute). Nu doar despre ce au făcut ei și realizările lor, dar mai ales despre viața și poveștile lor personale. 
Întotdeauna am fost fascinat să știu cam care era ”rutina zilnică” a lui Enescu sau a lui Eliade, pentru că sunt sigur că nu se duceau la shopping, la Mall cu o echipă de filmare după ei. Iar în aceste articole o să aveți parte nu doar de o lectură ușoară de weekend și atractivă, dar și de interviuri cu cunoscuți de-ale personalităților, fotografii unice din arhive personale, etc. O să intrați așa un pic în lumea lor și o să vă asigur că încet încet o să simțiți o altfel de mândrie că sunteți români!
Dați click pe link-ul ăsta și puteți să vă alegeți ce lectură vreți voi pentru această frumoasă zi de iarnă 🙂
Sursă foto: Adevărul / Gulliver Getty Images

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.