Birdman #preOscars

Birdman e un film perfect. Motiv pentru care la final n-am avut nimic de zis și nici măcar nu m-a mișcat în vreun fel. Pentru că pur și simplu, filmul e perfect!

Sunt obsedat cu filmele (și serialele). Pe lângă muzică, e a doua pasiune. Iar anul trecut pot spune cu mâna pe inimă că filmul preferat a fost, este și va rămâne Interstellar. Tocmai pentru că are o poveste frumoasă dar care miroase al naibii de tare. Te întrebi multe lucruri, te ataci, începi să-l distrugi, să-l adori, să discuți despre el, tocmai pentru că nu e perfect.
Acum m-am apucat să văd filmele nominalizate la Oscar. Adineaori am văzut Birdman, iar la final m-am întrebat de ce naiba n-am avut nimic de zis despre el. Adică am foarte multe. Montajul e uimitor, nu cred că am mai văzut o mascare a schimbărilor de cadre mai bună ca aici. Practic filmul curge fără întrerupere. Castingul este de vis, mă duce cu gândul că eu chiar văd o piesă de teatru cu actori de la Hollywood care-și blesteamă existența după blockbuster-urile avute. Ba chiar atât de real e sentimentul încât mi-a adus aminte de când jucam în piesele de teatru și ieșeam la țigară deși trebuia să intru în 5. Pentru că asta face toată lumea. Iar coloana sonoră a ajuns la un cu totul alt nivel dar nu atât de puternic încât să te scoată din stare. Ci doar s-o conștientizezi și să-i înțelegi importanța de netăgăduit. 
Și totuși de ce nici o reacție? Pentru că după perfecțiune nu mai e nimic. E un simplu void de-o perfecțiune admirabilă și nimic mai mult. Pe când imperfecțiunile sunt cele care ne atrag, ne incită și ne agită cel mai tare. Imperfecțiunile vrem să le perfecționăm, să le dăm o nouă formă, să le facem mai bune, să atingă perfecțiunea, fără să ne gândim că dacă ajungem în faza aceea, după aia n-o să mai fim niciodată impresionați.
Așa că poate ar trebui să reflectăm mai mult asupra imperfecțiunilor și irealizărilor, căci ele sunt cele care ne fac subiect de discuție mai mult decât orice lucru perfect pe care l-am face. Căci avem nevoie de recunoaștere, după asta tânjim majoritatea. Și vrem întotdeauna s-o facem prin lucruri perfecte. Well, poate niciodată n-am realizat că tocmai imperfecțiunile sunt cele care ne formează și îi face pe oameni să ne accepte și să ne recunoască. Motiv pentru care, Birdman este un film perfect 🙂

sursă foto: ImgKid

2 Comments Birdman #preOscars

 1. Kristofer 01/02/2015 at 10:04 pm

  Da, Interstellar a fost extraordinar!
  Birdman, hmm… tobele repetitive de pe fundal m-au scos din sarite.

  Reply
  1. admin 01/02/2015 at 10:30 pm

   Parte din isteria generală a filmului 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.