Michelin – Prima anvelopă all-seasons omologată

 

Se pare că Michelin a comis-o! În mai va lansa prima anvelopă de vară omologată pentru utilizare în timpul iernii. Dacă până acum făceam mișto de all-seasons, se pare că de-acum lucrurile încep să se schimbe.

Mda, nici mie nu-mi vine să cred și aștept niște teste serioase cu aceste anvelope (teste care se țin azi pe undeva prin Elveția). Adică fiecare anvelopă de vară sau iarnă are proprietățile ei specifice și nu prea ai cum să le combini încât să ai o siguranță deplină.
Michelin CrossClimate cică exact asta face. După vreo 3 ani și ceva au reușit să vină cu o anvelopă omologată în Europa pentru folosire și pe timp de iarnă, conform marcajului 3PMSF sau fulgul de nea. Va fi disponibilă din luna mai în 23 de variante, de la 15 la 17 inchi.
Eu sunt adeptul anvelopelor de iarnă. Mi se pare că-ți oferă un confort incredibil pe timp de iarnă. Nu am avut niciodată chef să-mi dovedesc bărbăția prin a scoate o mașină din nămeți cu cauciucurile de vară. Dar faptul că de 2 ori pe an tre să stau pe la vulcanizări, la coadă (căci toți facem schimbarea pe ultima sută de metri), mă cam enervează. Dacă aceste anvelope se vor dovedi cu adevărat bune, atunci shut up and take my money. Iar prețul lor estimativ va fi probabil undeva între 250 și 300 de lei per anvelopă. Dar mai bine să așteptăm testele și luna mai! 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.