Coca Cola 100

 

Processed with VSCOcam with g3 preset

După  eclipsa din 99 am început să colecționez sticle de Coca Cola. Pe unde m-am plimbat prin lume am tot adunat variante de sticle diverse sau care făceau parte din campanii speciale. În poza de mai sus, câteva dintre ele. Tu colecționezi ceva mai inteligent? 🙂

Bine, în primul rând vreau să spun că ăsta nu e un articol plătit și că doar am o pasiune față de sticla contur Coca Cola încă de când am luat prima oară contact cu ea (acum cine știe câți ani). Să zicem că it was love at first sip. Și menționez asta pentru că de fiecare dată când am postat ceva cu Coca Cola s-au găsit unii care să mă întrebe de ce promovez produse nesănătoase, că Cola nu e bună. Statistic vorbind, nici nu vreau să compar câte victime face alcoolul zilnic și câte victime face Coca Cola zilnic. Important e că fiecare își face ce vrea și gata, că sutem majori și vaccinați.

Anul ăsta a fost un an destul de important pentru Cola, asta pentru că a sărbătorit 100 de ani de la sticla contur (mai exact, ieri). Și de-a lungul anului au fost nenumărate evenimente care să scoată în evidență acest lucru. Amintesc de expoziția de sticle Coca Cola de la MNAC și de standul de la Universitate unde puteai achiziționa diverse produse branduite cu Cola sau puteai să-ți faci o sticlă personalizată.

Dar există și o poveste faină apropo de cum a luat naștere sticla contur. Pe cât de fascinant e design-ul sticlei, pe atât de șmecher a fost și brief-ul companiei. S-a cerut o sticlă care să fie recunoscută chiar și din cioburile sparte pe podea. Atât! Și au reușit. E probabil una dintre cele mai cunoscute forme de sticlă din lume.

Dar acum să enumăr un pic ce sticle am adunat eu de-a lungul timpului:

 • Ediție specială Eclipsă România 1999
 • Cherry Coke – variantă ungurească care era și mai bună la gust și care nu știu prin ce dulap se umple de praf
 • Cola Dali
 • Daft Punk Golden Edition Paris 2011
 • Vintage bottles – promoție care a rulat și la noi, dar nici pe alea nu știu prin ce dulap le-am rătăcit
 • Două sticle personalizate în cadrul evenimentului de la Universitate – două pentru că s-au făcut două poze din greșeală. Dacă am fani care vor o sticlă de Cola cu moaca mea printată, să-mi lase un comentariu mai jos. Vă rog să nu vă bateți pe ea. 🙂
 • Sticla contur din aluminiu 100 de ani
 • O doză de Coca Cola Life – să zicem o variantă ECO pe care am găsit-o în Londra anul trecut și care folosește doar îndulcitori naturali din plante.
 • O sticlă contur babană (de 330ml) luată din ICE Q – locul unde s-au filmat scene din ultimul film cu James Bond

Cam astea ar fi. Iar azi am primit o sticlă de la Coca Cola personalizată pe care am adăugat-o colecției (cea din centrul pozei). Bine, ideea e că nu-mi face plăcere să primesc lucruri personalizate din partea brandurilor. Adică să nu mă înțelegeți greșit, le accept cu plăcere, doar că știu că nu e tocmai corect. Și spun asta pentru că până să mă apuc mai serios de blogging, mă ofticam pe bloggerii care primeau doze de Cola personalizate cu prenumele lor (chiar dacă nu era unul comun), deși eram fan și consumator înrăit de Cola. Voiam și eu una și așa m-am apucat să scriu mai des pe blog. 🙂

Și apropo de sticla asta, cei de la Cola mi-au cerut o poză cu mine, au zis că e o surpriză, doar că eu am zis că nu vreau să le trimit o poză cu mine, mai degrabă le trimit o poză făcută de mine. Și chiar a fost o surpriză pentru că azi când am primit sticla uitasem ce le-am trimis. Și da, e o sticlă unică cu una dintre cele mai apreciate fotografii făcute de mine și pe care o puteți vedea aici. Ideea de a avea propria-mi fotografie pe o sticlă de Cola mi se pare super cool, pentru mine care sunt fan. Dar n-o să mă opresc aici, pentru că ideea unor sticle de Cola care să conțină fotografiile personale ale consumatorilor mi se pare foarte tare. Să-i zicem, un altfel de expoziție foto. Așa că o să le propun celor de la Cola chestia asta și să vedem dacă iese ceva.

Oricum, în caz de ceva nasol, am întotdeauna o sticlă de Coca Cola la îndemână. Pentru că nimic nu se compară cu o Cola rece. Dar nimic! 🙂

1 Comment Coca Cola 100

 1. Nicu 19/11/2015 at 10:11 am

  Initial, am crezut ca apreciezi Coca Cola ca brand, ceea ce e de inteles, caci e o intreaga cultura in spate si au facut istorie. Dar continutul nu e tocmai de recomandat. Mai scap si eu la o Cola din cand in cand, dar asta numai vara cand nu am o cafea prin preajma.

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.