De ce nu se încarcă toate pozele într-un album foto pe Facebook?

Processed with VSCOcam with a1 preset

Noh, probabil că v-ați lovit de problema asta, să vreți să încărcați niște poze într-un album de Facebook și după ce-ați așteptat atâta, să vă dea o eroare d-aia de toată frumusețea! E ok, stați liniștiți, nu există nici o soluție. Sau de fapt, există, dar nu e oficială. 🙂

Weekendul trecut am participat la BIZ Sms Camp, despre care o să vă povestesc cât de curând, dar ideea e că am făcut câteva poze și am vrut să le urc pe grupul evenimentului pentru a le împărtăși cu ceilalți. Ei, și demult nu mă mai întâlnisem cu eroarea asta, dar ea mi s-a arătat pe ecran:

12385792_1033776113353128_1548477178_n

Mai pățisem chestia asta în trecut, credeam că au scăpat de ea, dar se pare că nu. Deci, care-i treaba?

Habar n-am! Știu doar că limita de fotografii per album pe Facebook a crescut de la 200 la 1000, iar o limită generală (toate pozele pe care le urci tu de-a lungul timpului pe Facebook) se pare că nu există. Practic, pozele tale mai vechi, vor fi copiate pe alte servere care stau doar cu rol de arhivă (pentru că nu le mai accesezi la fel de des). De-aia când dai scroll ca nebunu și stalkerești o gagică, o să vezi că pozele de acum 3, 4 ani încep să se încarce din ce în ce mai greu, asta pentru că tu începi să accesezi alte servere care dormeau liniștite! 🙂

Dar totuși, Facebook-ul are o problemă la numărul instant de upload al imaginilor. Adică, ai pus 100 de poze într-un album, e posibil să ai parte de eroarea de sus, care n-are nici o legătură cu conexiunea la internet, iar mesajul cu try again later n-are nici o legătură cu realitatea. Cred că au ei o problemă cu uploadul instant și n-au reușit să-i dea de cap.

Practic, ai două posibilități:

  1. Încearcă după ce închizi eroarea asta să apeși CTRL + F5 pe Windows, sau SHIFT + COMMAND + R pe Apple. Vezi dacă merge, la unii se pare că funcționează. Eu am pățit să văd că oamenii îmi dădeau like la pozele din album deși mie îmi apăruse eroarea și credeam că nu s-au încărcat. Nu mai spun de notificările pe care cei din grup le primesc, cum că ai fi urcat niște poze, dar de fapt, ciuciu.
  2. Apoi vine metoda manuela. Și anume, să urci în album în pachete de câte 25/30 de poze. Dacă ai 300 de poze, va trebui să faci asta de 10 ori. Știu, e anevoios, e enervant, e pierdere de timp, dar alte soluții momentan eu n-am găsit. Și probabil nici Facebook.

 

Dacă e cineva care a găsit o soluție și mai bună la problema asta, îl rog s-o spună! 🙂

5 Comments De ce nu se încarcă toate pozele într-un album foto pe Facebook?

  1. Nicu 06/07/2016 at 12:46 pm

    Cel mai probabil nu a semnalat nimeni problema celor de la FB. Nu stiu cati au atatea poze de incarcat intr-o singura sesiune. Poate doar cei care participa la evenimente si fac multe poze.

    Reply
  2. andrei 02/01/2017 at 7:24 am

    E foarte enervanta problema. Eu am un photobooth si atunci cand trebuie sa incarc pozele de la eveniment pe facebook trebuie sa trec printr-un proces de 1 ora pana incarc 300-400 de poze. In acest timp incarc seturi de cate 25-30 de poze in acelasi album. Bineinteles ca si notificarile catre abonati vin de fiecare data cand un set este incarcat.

    Reply
    1. Alex Damian 02/01/2017 at 1:12 pm

      Te înțeleg perfect. Mai ales când toată lumea te întreabă: Ai încărcat pozele? Cam când crezi că le poți încărca? No Pressure! :))))

      Reply
  3. Mihai Andrei 08/09/2019 at 5:12 pm

    Am albume de cateva sute de imagini, postate la a doau incercare “posteaza”.
    Azi am facut album de 675 imagini, am asteptat sa apara toate, ca imagine,…
    La comanda “posteaza”,…. m-au anuntat eroare si sa incerc mai tarziu,….
    Am revenit cu un “posteaza” pe albumul deja incarcat, …. tot eroare,
    Apoi observ albumul car cu 0 (zero imagini)
    in schimb la Fotografiile mele apareau, individual, ca parte a albumului (recunoscut si dupa nume)
    Am crezut ca vor intra pozele in timp, dar mi-am pierdut rabdarea.
    Ma gandeam cu groaza sa sterg 675 de imagini,… una cate una ( acestea nu apareau in cronologie, chiar daca erau publice, doat la “Fotografiile mele”.
    Am zis sa fac o incercare:
    – Am sters albumul cu zero imagini, imaginile care nu apareau in album (acestea fiind alocate albumului), au disparut si de la “Fotografiile mele,… Sper sa fi fost o actiune utila,… Acum il las sa se “odihneasca”, facebook-ul, si reiau albumul mai tarziu, dar cu rate de 100,…

    Reply
    1. Alex Damian 17/09/2019 at 6:22 pm

      Nah, astea sunt printre părțile nașpa când ne folosim toți de aplicații sociale gratuite. 🙂 Înțeleg foarte bine ce zici. 🙂

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.