Hell or High Water #devazut

hell-or-high-water-2016-movie-po

Băh, ce mi-a plăcut filmul ăsta! Bun de tot. Imagine, actori, scenariu, muzică, tot!

S-au aglomerat cam multe în ultimul timp. Nu mă plâng, doar mă enervează că nu sunt în stare să-mi gestionez timpul cum trebuie. Și uite așa mă stresez de unu singur nefăcând nimic. Așa că am zis că e timpul să mă duc să văd un film și să mă deconectez vreo două ore.

M-am dus la mine la Cinema City în Sun Plaza și am văzut Hell or High Water. Băh, bun! Chiar bun.

E genul de film care te deconectează. Cel puțin mie mi-a picat la fix. Nu e foarte solicitant, dar te ține în priză exact cât trebuie. Povestea a doi frați (unul care abia a ieșit din pușcărie și altul cu mari datorii la bancă) care încep să jefuiască bănci. Da, în 2016 încă se mai jefuiesc bănci. Acolo în Texas, Oklahoma, unde vezi numai drumuri d-alea drepte fix prin mijlocul deșertului, în orășele mici unde nu se întâmplă nimic și oamenii încă mai poartă pălării de cowboy.

Chris Pine credeam că poate juca numai rolul ăla de tembel al căpitanului James T. Kirk din Star Trek, dar aici îl prinde super bine rolul de băiat rău, care de fapt nu e rău, dar mă rog, înțelegeți voi după ce vedeți filmul. Ben Foster pică și el la fix în rolului fratelui nebun care o arde numai prin pușcărie și de-abia așteaptă un motiv să facă tâmpenii. Iar Jeff Bridges a îmbătrânit mult de tot. Dar asta nu înseamnă că nu e chiar Ranger-ul pe care îl interpretează în film.

La toate astea adaugi o imaginea clișeică a Country Side-ului american, gen Route 66, dar care te face să-ți placă foarte mult și o coloană sonoră care te dă pe spate. Toată lumea vorbește de soundtrack-ul de la Suicide Squad, eu unul m-am îndrăgostit de coloana sonoră de la filmul ăsta, care în mare parte e semnată de Nick Cave și Warren Ellis. Nick Cave, da? Pe lângă asta, probabil cele mai bune melodii country pe care le-am ascultat până acum. Adică uite asta de Colter Wall care are o voce genială:

Și nu e doar o poveste despre spărgători de bănci urmăriți de polițiști. Nu, filmul e mai deep de-atât. Cu problemele pe care le au toți care provin din zonele astea sărace și ce ajung unii să facă din disperare. Cea mai tare replică e cea a lui Gil Birmingham (partenerul lui Jeff Bridges) când îi spune că albii au venit și au luat pământurile indienilor cu forța, dar că acum albii își pierd pământurile nu din cauza altui război, ci din cauza băncilor. 🙂

Așa că da, filmul e plin de aluzii și ironii fine și asta-l face și mai bun. Nu știu, mie chiar mi-a plăcut și v-aș sugera să-i dați o șansă. Nu e genul de film pe care să-l vezi în gașcă, eu m-am dus singur să-l văd și cred că a fost mai bine așa. Dar nah, vă uitați la trailer și vedeți dacă vă place.

sursă foto: http://hdqwalls.com/hell-or-high-water-wallpaper

2 Comments Hell or High Water #devazut

 1. Nicu 15/08/2016 at 9:58 am

  Multam de recomandare! Chiar simt nevoia unei deconectari si daca zici ca e asa un pic relaxant chiar m-as duce sa il vad. I-ai afcut pe prezenatre super.

  Reply
  1. Alex Damian 16/08/2016 at 10:07 am

   Dap, mie unu mi-a plăcut. Mi se pare că prea ne aruncăm să promovăm blockbuster-uri (doar pentru că sunt promovate pe bani mulți și automat devin trendy) și uităm să mergem și la filme bune care nu au bugete așa mari de promovare. 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.