Cel mai mare mural

Processed with VSCO with e1 preset

Avem nevoie de mai multe locuri de genul ăsta!

Ateneul este probabil cea mai cunoscută clădire din România. E un fel de emblemă turistică, la fel ca Big Ben, Turnul Eiffel, Colosseum, etc. Dar toate celelalte țări care au aceste monumente emblematice mai au totuși și alte locuri care poate nu beneficiază de o istorie la fel de impresionantă dar care au ajuns să se transforme în adevărate landmark-uri turistice. Eh, eu asta cred că ne lipsește cu desăvârșire. Îs chiar curios oare ce vizitează străinii când vin în București. Oare îi duce cineva vreodată pe Xenopol?

Vorbeam într-un vlog recent cu Vlad Eftenie fix despre acest subiect. Și despre faptul că poate e de datoria noastră să creăm notorietate în jurul unor locuri de genul ăsta, se le scoatem la lumină și să le promovăm, că la naiba, avem toate armele la îndemână și sunt moca. Mă refer la Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat, you name it!

De curând m-am implicat în proiectul Becks Urban Studio, unde băieții de la Sweet Damage Crew au făcut cea mai mare pictură murală din București (posibil chiar din țară). Și chiar nu ne referim la orice jenă de grafitti pe sistemul Nicu + Aneta = Pedofilie. Nu, frate, oamenii ăștia fac niște chestii geniale. Ei sunt vinovați de ce s-a întâmplat la Grădina cu Filme și pe Eremia Grigorescu.

De data asta s-au dus în Regie că au găsit acolo un perete de vreo 350 de metri gol-goluț cu ”vedere” foarte bună la stradă și către podul Basarab. Iar în urma voturilor voastre s-au apucat de lucru și au terminat lucrarea în timp record. N-ai cum să nu vezi pictura dacă treci pe Basarab în direcția Drumul Taberei. Partea nasoală e că lângă acel perete e un teren gol, folosit acum ca o parcare improvizată. Mi-e teamă că la un moment dat cineva se va ”gândi” să construiască ceva acolo și acel perete va fi acoperit de o altă clădire. Pentru că pe lângă faptul că avem foarte mulți oameni talentați care fac lucruri impresionante, avem și talentul de a distruge tot ce e frumos.

Așa că de-aia aș insista pe ideea de a promova aceste landmark-uri intens. Să le asociem cu orașul în care trăim. Să-i facem pe oameni să facă aceste asocieri între locuri și orașe. Așa cum bine știi în ce oraș există un îngeraș care face pipi  la un colț de stradă. Mergeți așadar prin Regie și băgați un Instagram cu muralul ăsta!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.