La ce seriale mă mai uit

westworld-season-1-wallpaper-wide-photos-dxwm1a02

Până mai apare un sezon din Game of Thrones sau House of Cards, trebuie să găsești alte seriale la care să te uiți. Și am găsit câteva pe care le urmăresc în fiecare săptămână.

M-am uitat la primul episod din Valea Mută.

Așa, acum hai să vorbim despre seriale. 🙂 O să încep cu Westworld. L-am așteptat cu sufletul la gură. De când am văzut trailerul, de fapt de când l-am văzut pe Hopkins am zis că trebuie să fie ceva super tare. Și cum pana mea să nu fie? Adică e după o idee de-a lui Crichton (Jurassic Park), produs de J.J. Abrams (Cloverfield), regizat de Nolan (Interstellar) și cu un cast foarte bun pentru un serial.

Dacă n-ați apucat să vă uitați ar fi bine s-o faceți. Chiar dacă la început poate n-o să vă prindă așa tare (și eu eram un pic supărat pe lipsa de acțiune), serialul are o poveste foarte mișto și tratează un subiect delicat. Joaca de-a Dumnezeu într-un parc tematic cu clone umane, sau mă rog, androizi. Sunt foarte multe replici pe care îți vine să le notezi și să le folosești ulterior și pe parcurs ce povestea prinde contur începi să-ți dorești să mai apară un episod. Cel puțin, penultimul a fost mindfuck cu o răsturnare de situație la care nu m-aș fi așteptat și credeam că am văzut totul în materie de scenarii. Nu este the best series ever, n-o să prindă pe toată lumea, dar eu mă uit la el în fiecare săptămâna. N-am răbdare să se adune o serie întreagă.

Apoi e The Young Pope. Cu Jude Law. Serial european, ceea ce înseamnă că noi avem acces la el înaintea americanilor (fuck geo blocking!). Băi, ăsta e un serial destul de sick și mă mir că italienii au acceptat să-l facă. M-așteptam să fie ceva dubios, cu un personaj Papă mai nonconformist, dar câteodată merge prea departe. Și-mi place! 🙂 Îmi place pentru că încă nu am înțeles personajul. Nu știu dacă într-adevăr nu crede, sau că e un personaj negativ sau dimpotrivă, e fix ceea ce detest eu mai mult în reprezentanții bisericii. Și cred că și de-aia mă tot uit și la serialul ăsta. E unul dintre cele mai ciudate pe care le-am văzut până acum. În sensul că mă mir că au acceptat să-l difuzeze. 🙂

Așa, ziceam ceva de Valea Mută. Mda, știți că eu cu filmele românești… Nu vreau iar să intru în subiect că m-am plictisit. Regizorii și scenariștii români nu vor să înțeleagă că noi nu vrem să ne uităm la astfel de filme. Daaar, Valea Mută e o surpriză. E foarte bine filmat. Îmi place culoarea, îmi plac cadrele, e bun. Sunetul iarăși e bun, un alt capitol extrem de sensibil în cinematografia românească. Aici se înțelege și fără subtitrare. ARE MUZICĂ!!! În sfârșit în pula calului (mă scuzați de expresie), se folosește muzică în producțiile românești pentru a susține suspansul. M-am închinat! Doamne-ajută! La mai multe!

Așadar, acest Twin Peaks de România aș zice că e un serial foarte bun pentru ce facem noi. E adevărat că scenariul e previzbil, e copiat după alte seriale, dar adaptat pentru plaiul mioritic. Nu-i deranjant, e bine că se întâmplă asta. E chiar de lăudat. O să mă uit la el. Ce nu-mi place e editarea. Încă n-am scăpat de boala aia a editării de genul:

”Bună, Costel”

Se schimbă cadrul și se pune camera pe Costel

”Bună, Maria”

Se schimbă iar cadrul și se pune pe Maria

”Mi-ai adus ce te-am rugat?”

Se schim

Pana mea, toate dialogurile sunt întrerupte. Până și noi troglodiții ăștia de facem vloguri pe YouTube ne deranjează enorm orice pauză în dialog, pentru că ele nu sunt naturale, nu sunt normale. De-aia orice film la noi sună ca la teatru și fals. De parcă ai aștepta aplauze după fiecare replică.

Ok, mă calmez pentru că totuși, în sfârșit, un serial românesc bun! Bravo!

Le puteți vedea pe toate pe HBO și pe HBO GO.

sursă foto

6 Comments La ce seriale mă mai uit

 1. Daniel 22/11/2016 at 8:36 am

  Mă uit la The Young Pope și încerc să-mi dau seama ce mă ține legat. Probabil câteva dintre motivele pe care le-ai enumerat. Sfârșesc fiecare episod cu întrebarea pe buze: oare ce Dumnezeu mai face în episodul următor? :))

  Reply
  1. Alex Damian 22/11/2016 at 10:36 am

   Daaa, exact! La fel și eu! 🙂

   Reply
 2. Pet 23/11/2016 at 12:03 pm

  Eu sunt fan Netflix: drept pentru care…
  BLACK MIRROR absolutly rules,
  STRANGER THINGS e bunut,
  GLITCH de asemenea,

  :=)

  Reply
  1. Alex Damian 25/11/2016 at 7:26 pm

   n-am bani de Netflix! :)))

   Reply
 3. absgaard 05/10/2017 at 1:03 pm

  Recomand si Da Vinci’s Demons. E foarte bun.

  Reply
  1. Alex Damian 05/10/2017 at 1:11 pm

   Super, mersi! O să-l pun pe listă! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.