The Founder #devazut

Băi, filmul ăsta e mult prea bun. Mi se pare că vine ca o lecție de viață și ar trebui să te inspire destul de mult, mai ales dacă vrei sau deja ai apucat-o pe drumul antreprenoriatului.

Credeam că o să fie next big thing la Oscar, având în vedere că Michael Keaton a rupt cu Birdman. Dar este doar un film biografic, n-avea cum să intre la vreo categorie. Plus că e un film despre McDonalds. 🙂

Băh, da e bun. E super, super mișto. N-aș vrea să vă stric surpriza pentru că filmul merită savurat cap coadă, dar uite câteva amănunte.

Vei afla ideea revoluționară din spatele conceptului McDonalds. Cum a ieșit în evidență, cum au gândit fondatorii în anii 50 ideea unui fast food (care la vremea aia se chema Speedee), și cum s-a transformat asta într-un business global.

Vei învăța că deși poate la un moment dat ai o idee genială, dacă rămâi fixat pe ea, atunci nu vei merge prea departe.

Vei cunoaște un om setat la maxim pe business care a reușit să clădească imperiul ăsta.

Vei afla că de fapt McDonalds nu face bani din Hamburgeri. Yeap, n-are nici o treabă cu asta. 🙂

Sincer, cum spuneam și la început, filmul ăsta chiar îl văd ca pe o lecție de viață. Toți avem niște idei pe care poate mai devreme sau mai târziu le punem în aplicare. Ce-am învățat din film e că trebuie să am și o gândire analitică și de business dacă vreau să reușesc, nu doar să rămân fixat pe ideea mea. Nu de alta, dar la un moment dat s-ar putea să rămân fără ea.

Mergeți să vedeți The Founder ca să înțelegeți cam cum se învârte lumea de fapt. Pentru că mai mult decât orice, filmul ăsta este despre persistență! 🙂

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.