Tulip Fever #devăzut

La început a fost Angelina Jolie. Apoi, Dumnezeu a creat-o pe Alicia Vikander și totul a fost perfect!

Am fost acum vreo săptămână să văd Tulip Fever, sau Febra Lalelelor. În primul rând pentru Alicia Vikander pe care o consider ca fiind cea mai frumoasă femeie din lume. Da, prima oară m-am îndrăgostit iremediabil de Angelina Jolie, de care sunt și acum și nu voi renunța vreodată la ea. Dar Vikander are acea frumusețe naturală rar întâlnită. Nu are vreo trăsătură anume, ci pur și simplu e perfectă prin simplitatea ei. O astfel de fizionomie am mai întâlnit-o la Millie Bobby Brown din Stranger Things, dar ea e la adolescență și nu știm cum se va schimba peste câțiva ani.

Unde mai pui că atât Angelina Jolie, cât și Alicia Vikander au jucat în ecranizarea jocului meu preferat pe calculator, Tomb Raider (care va avea premiera la anul în martie). Dar hai să ne întoarcem la film.

Într-o perioadă în care se pare că filmele Marvel/Avengers ies pe bandă rulantă, filme care de altfel le consider ca fiind din ce în ce mai proaste (împreună cu cele de la DC Comics), Febra Lalelelor vine ca o gură de aer proaspăt. Un film care nu se bazează pe efecte speciale 3D, ci mai degrabă pe scenariu. Și nu e tipicul film romantic de epocă, gen Rațiune și Simțire, ci mai degrabă se bazează pe realitățile secolului al XVII-lea și cât de greu era pentru o femeie să se îndrăgostească atunci. Poate și din cauza asta ar trebui să mergeți să vedeți filmul, având în vedere că trăim niște vremuri în care nici nu mai știi dacă oamenii se îndrăgostesc, au relații sau pur și simplu se văd când au (unii) chef. 🙂

Pe lângă asta, imaginea filmului e fotografică, dacă pot spune asta. E plin de cadre fotografice și arată senzațional. Îmi place culoarea din film și a fost o plăcere să observ fiecare cadru în parte, chiar dacă sunt destul de puține locații de filmare.

Apoi titlul filmului nu e la întâmplare. O să aflați niște lucruri noi (eu unul cel puțin n-aveam habar de ele) despre lalele și mania care a cuprins Olanda cu florile astea. Really interesting!

Mda, și cum spuneam, e cu Vikander. Mai doriți și altceva? Bun, mulțumesc, filmul văd că încă rulează fin la Cinema City și vă recomand să-l vedeți dacă n-ați apucat!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.