Nu neapărat balcoane, dar ceva ferestre să placă la toată lumea!

Avem o țară frumoasă și multe locuri faine și primitoare. Unele dintre ele sunt chiar casele sau locurile noastre preferate. Doar că nu întotdeauna lucrurile frumoase ajung să fie deasupra evenimentelor negative expuse în Social Media, așa că VEKA România se întoarce cu concursul #LaFereastraMea, de data asta vrând să facă “Atlasul României frumoase de la fereastra noastră”. Concurs la care îți sugerez să participi și tu.

LATER EDIT:

Mă bucur să vă anunț că s-a prelungit perioada concursului și voi puteți să vă înscrieți fotografiile în concurs până pe 15 Octombrie!

E un concurs pe bune în care am fost implicat și în anii trecuți. Acum este la a treia ediție și cea mai mare. Îmi place mult ideea concursului și am mai spus-o și în trecut. Cred că este o modalitate faină de a-ți exprima creativitatea și originalitatea prin fotografii.

Nu, nu trebuie să-ți pozezi balconul, ci doar să faci o poză de la fereastra ta și să le arăți tuturor cât de frumoasă e România, iar VEKA va crea acel Atlas al României frumoase, iar pe tine te poate răsplăti cu premii substanțiale.

Bun, deci ce trebuie să faci? Păi, în primul rând trebuie să faci o poză de la fereastra ta, dar vezi că nu e simplu deloc. De obicei când pozezi o fereastră ai foarte multă lumină afară și mult întuneric înăuntru și n-o să iasă nimic. Așa că uite, îți dau niște sfaturi mai jos:

  • Joacă-te cu reflexiile din geam, mișcă geamul dacă e nevoie ca să prinzi peisajul de afară cum se reflectă, dar fii atent să prinzi cumva și rama geamului în imagine (e criteriu de concurs). Dacă poți surprinde România în reflexia geamului tău, ai mai multe șanse de câștig.
  • Rama geamului poți s-o gândești fix ca pe o ramă de tablou sau ca pe un element geometric ce te ajută să-ți faci compoziția imaginii. Vezi să nu tai din colțuri, sau să nu fie mai mare sus și mai mică jos, îndreaptă telefonul, încearcă să păstrezi liniile paralele.
  • Adu elemente secundare în imagine, nu știu, pune o lamă în dreptul ferestrei care să se reflecte în geam și să se suprapună cu imaginea de afară, sau creează o scenă cu totul lângă fereastra ta dacă-ți permite acest lucru.
  • Mie îmi place să mă folosesc de un personaj uman de cele mai multe ori ca să creez o poveste. Ca în fotografia din articol, am un personaj care se uită pe geam, e locul unde se simte bine dar visează la mai bine.
  • Mai bine aprinde lumina în cameră și folosește cât mai multe surse de lumină din casă decât să folosești blitzul de la camera foto! 🙂

Sper ca aceste sfaturi să-ți fie de folos.

Acum că ai imaginea, trebuie doar s-o urci pe Pagina de Concursîmpreună cu o scurtă descriere și locul în care a fost făcută fotografia, având ca temă #Romania #LaFereastraMea și încadrând profilele de PVC ale ferestrei. Apoi distribuie poza din aplicație pe Facebook și roagă-ți prietenii s-o voteze ca să te susțină în concurs. Poți s-o postezi și pe Instagram că nu se supără nimeni. Doar să nu uiți să folosești de fiecare dată hashtag-urile #Romania #LaFereastraMea #VEKARomania.

Premiul cel mare este o excursie all-inclusive în România, iar celelalte premii includ genți de voiaj, seturi de călătorie sau o mini-cameră Lomography. Concursul se desfășoară până pe 30 Septembrie, așa că weekendul ăsta ai treabă! 🙂

Succes!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.