Assemblage Project 2008

Anul trecut a avut loc la Dealu Frumos atelierul experimental “Assemblage”. Cei care au mai citit sau nu postarea o pot revedea aici.
Pe lângă tot ce s-a întâmplat acolo am avut marea plăcere de a şi participa cu un proiect pe care în stilu-mi caracteristic l-am construit pe ultima sută de metri, ajutat de propriile fotografii, sample-uri sonore de prin vechi colecţii prăfuite şi amestecate cu primele compoziţii computeristice în software-uri pentru amatori.
Am gândit prezentarea ca pe un asamblaj de imagini în trei părţi distincte legate la început şi la sfârşit de sugerearea pierderii timpului indiferent de mijloacele de locomoţie sau transport.
În prima parte, o culegere de imagini surprinzând diverse forme arhitecturale ţin tempo-ul fundalului sonor urmând apoi în partea mediană prezentarea unor diverse peisaje autohtone în care am inserat anumite cadre ce fac trimitere la amprenta umana asupra mediului înconjurător. În partea finală, o confuntare a design-ului urban tot în imagini, a două oraşe europene (Londra şi Bucureşti) ce are ca scop demonstrarea importanţei detaliului în mediul citadin.
Tot acest proiect e formulat ca un răspuns la o întrebare personală: “De ce îmi dau seama din primele momente în care văd imagini cu un oraş, dacă este sau nu din propria-mi ţară?”
În ceea ce priveşte ultimul studiu din proiect, o prezentare mai amplă poate fi observată într-un post mai vechi accesând acest link.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.