Air la Sala Palatului

Când vine vorba de lucruri preferate ne gândim imediat la un fel de mâncare sau la un film, la o carte, poate la o formaţie sau la o persoană anume, sau pur şi simplu la o melodie. Cu siguranţă că pentru fiecare categorie avem un loc întâi.
În ceea ce priveşte melodia, eu am optat pentru piesa celor de la Air – All I Need. Cred că am auzit-o prima oară pe MTV, când era MTV-ul MTV şi nu MTV România. Una dintre cele mai frumoase piese compuse vreodată. Simplă, relaxantă, repeat one type of song, cea mai tare piesă de ascultat în maşină, melancolică, etc. De câte ori dau peste ea (şi mi-am înregistrat-o pe toate mediile de stocare posibile) o ascult de câteva ori înainte de a trece la următoarea piesă. Iar clipul făcut pentru această piesă este le fel de bun. Onest, cu o poveste simplă care ar trebui să ne amintească de lucrurile frumoase şi valoroase pe care le ignorăm în fiecare zi din ce în ce mai mult. A must watch video!
Air este o formaţie de muzică electro originară din Franţa. Nicolas Godin şi Jean-Benoit Dunckel au format acest band prin 1998. Deşi nu au studiat oficial muzica, cei doi au mai cântat şi înainte de a-şi face propria trupă, cu alţi artişti de seamă dintre care amintesc de Etienne de Crecy. Dacă daţi click pe numele lui o să aveţi ocazia să ascultaţi una dintre cele mai bune piese ale sale în care avem cel mai reuşit beat compus dintr-un simplu scratch. Mai adăugăm o voce care se îmbină perfect cu ritmul şi ai un hit în toată regula.
Revenind la Air, muzica lor face parte din genul electronic cu influenţe clare din curentul anilor 70 iar instrumentele folosite le dau libertatea maximă de exprimare în concertele live. De aceea cred că merită să mergeţi la concertul de la Sala Palatului care va avea loc în data de 11 februarie.
N-ar trebui să fie de mirare că cei doi îşi merită reputaţia de “French definition of cool”.


Imaginile au fost preluate de pe site-ul oficial al formaţiei Air

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.