Un Dirijor Online

Sunt multe ramuri ale artei care au rămas îngropate în vechile doctrine, tot ce e nou fiind considerat oarecum eretic într-o formă sau alta. De aceea preocuparea tinerilor din ziua de azi față de artă lasă de dorit. Și de ce oare se întâmplă asta? Păi simplu, pentru că generația actuală folosește alte metode de informare. Cărțile sau publicațiile costă și durează prea mult până când afli ceea ce ai nevoie să afli. Participarea la diverse workshop-uri sau prezentări sugerează un interes față de un anumit subiect, dar ce te faci când nu știi ce te interesează, sau ce se află acolo, afară. Nimeni nu mai are timp de pierdut în căutarea subiectelor de interes. Acum, avem la îndemână cea mai simplă unealtă de la roată încoace: motorul de căutare pe internet. We all google it now! Cu ajutorul unui motor de căutare ajungi foarte rapid să te informezi despre un subiect anume, câștigând timpul pierdut în a merge până la o bibliotecă, a-ți face abonament și a petrece ore întregi citind diverse cărți (pe care le cauți manual).
Mai mult de atât, apariția rețelelor de socializare (Facebook sau Twitter) au adus un plus la distribuirea ușoară a informației. Nici măcar nu trebuie să te mai obosești să cauți ceva despre care nici nu știi că există. Pur și simplu caști ochii la ce fac ceilalți și afli o sumedenie de lucruri noi.
Dirijorul Voicu Popescu face parte dintre aceia care au descoperit și realizat potențialul oferit de mediul on-line. Pentru că mai nou, pe oameni trebuie să-i abordezi într-un mediu virtual pentru ai atrage mai departe, înapoi, în mediul real. Lucrurile s-au schimbat mult și cu o viteză uluitoare și puțini sunt cei care se adaptează noilor curente.
Ediția on-line a publicației Ziua Veche i-a luat un interviu lui Voicu Popescu, întrebările venind chiar de la cititorii on-line din acel moment. Au fost întrebări care au lăsat loc să se înțeleagă că există totuși public interesat de cântul coral în România dar și întrebări puerile sau de nivelul Hi5, care nu și-au avut locul. Oricum, domnul Popescu a răspuns la toate întrebările cu uniformitate, întrebări din care postez și eu câteva aici:
Î: În condițiile actuale, când fondurile pentru artă și cultură sunt ca și inexistente, cum se mai poate continua o activitate artistică? Mai sunt oamenii interesați să cânte în coruri? Cât de deschiși sunt românii la muzica pe care o cântați?
V.P.: Deși condițiile sunt vitrege așa cum ați afirmat entuziasmul unor tineri așa cum sunt cei din SOUND poate acoperi ceea ce instituțiile abilitate pot să ofere. În toate manifestările noastre am putut observa apetența publicului pentru programele pe care le-am prezentat ceea ce ne face să credem că publicul are nevoie de această muzică.
Î: Ce loc va lua România la Eurovision?
V.P.: Cât despre Eurovision condițiile de selectare și mai ales sistemul de votare al participanților sunt elemente a căror logică eu nu o pătrund de aceea eu nu pot da și un pronostic.
Restul interviului poate fi citit accesând pagina editorialului Ziua Veche.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.