Autoritățile sunteți Voi!

 Autoritățile astea nu sunt niște extratereștrii veniți de pe alte planete cu gândul de a ne fura banii și a ne lăsa într-o mizerie constantă. Sunt prietenii voștri, familia voastră, cunoscuții voștri, etc. Toți ne tragem din același neam. Nu ai cum să fii mai presus de autorități pentru că toți avem același material genetic. Din nefericire…

 Mă întorceam eu floricică ieri de la mare și auzisem încă de pe autostradă că a plouat cu grindină în București și vremea nu e atât de grozavă. Am ajuns în București și apoi am înțeles de ce se circula atât de greu pe anumite artere. Plouase și orașul se inundase. Iar. Nimic nou. 
 Când am ajuns acasă, am intrat evident pe Facebook unde am văzut două tabere. Cei care postau pozele cu dublul curcubeu, adică cei care sunt prea visători (sau adehașdiști) să mai realizeze problemele altora și de cealaltă parte erau cei care luau autoritățile în p… și mergeau pe binecunoscutul clișeu – București Capitală Europeană 2014 sub ape.
 Pe cei cu curcubeul îi admir. Ai văzut ceva frumos, te-a făcut să te simți bine și ai vrut să împarți cu toată lumea. Mulțumesc! Câteodată vă invidiez 🙂
 Dar pe hateri, băi nene. O să mă repet la infinit. Suntem neamul care suntem. N-au venit alții să ne conducă, sunt tot români cei care conduc, rude cu noi, prieteni, whatever. Suntem toți din același aluat. Nu te mai bate cu pumnii în piept căci nu ești cu nimic mai bun decât ei. Nu le iau apărarea ci doar vreau să spun că de fiecare dată când cineva dă vina pe altcineva nu face decât să se descrie pe el însuși. Ăștia suntem. Niște troglodiți care avem norocul de a trăi într-una dintre cele mai bine plasate țări din lume. Cresc legumele dintre gunoaie. Dacă trăiam în deșert sau în nord unde trebuia să ne obișnuim cu 6 luni de noapte/zi, păi atunci am fi dispărut demult ca nație. 
 Știi bine că pe primul loc ești tu, apoi familia și cică prietenii (dar de multe ori te doare-n cur de ultimele două). Așa că nu te mai mira când autoritățile nu-ți oferă filmele SF la care te gândești tu. Pentru că ele sunt formate din oameni ca tine. Și tu ai o relație genetică cu ei, fie că vrei să accepți sau nu. 
 Plus că you cannot fuck nature. Nature can fuck you dar nu merge și invers. Știu că te gândești că numai la noi se întâmplă asta, dar surpriză. Mai deschide televizorul ăla la care pretinzi că nu te uiți pentru că tu ești deștept și citești cărți. Și atunci ai să vezi știri și de prin alte părți ale lumii, mult mai civilizate, care au parte de același tratament din partea naturii. 
 Se pot face lucrurile și mai bine? Da, în anumite situații da. Dar avem nevoie de un reality check. Să conștientizăm la ce nivel suntem toți ca apoi să pretindem că lucrurile pot fi făcute mai bine. 

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.