Interviu Carl Cox pentru #burnResidency Mix-Off

 Acum câteva zile vă spuneam că sunt pe cale să-i iau un interviu DJ-ului Carl Cox. Cum de am ajuns să fac asta și de ce, în articolul de mai jos.

 Am auzit de Carl Cox acum mulți ani. Pe vremea când nu ascultam nimic altceva în afară de House sau Techno. Eram disperat cu Love Parade (singurul festival pe care îl regret cu adevărat) și cum prindeam un Radio 1’s Essential Mix îl ascultam până se topeau bateriile în walkman și cam altceva nu știam.
 Carl Cox este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni DJ din lume, activând încă din anii 80 și acum a preluat rolul de mentor pentru cel mai bun concurs de DJ. 
 #burnResidency este un concurs destinat DJ-ilor din întreaga lume iar câștigătorul se va alege cu o rezidență (un club unde va fi DJ-ul oficial) în Ibiza. În România au participat aproape 500 de DJ iar în finală au rămas doar 5. Ei sunt Hot Casandra, Alin G, BOg, Capote și Batz. Dintre ei doar unul va pleca în Ibiza pentru a concura cu ceilalți din întreaga lume. Iar finala va avea loc sâmbăta asta la burn DJ Residency 2014 Mix-Off event care se va ține la Casa Presei Libere începând cu ora 22.00. Intrarea este liberă în limita capacității locației.
 Am avut vreo 5 minute la dispoziție să-i pun câteva întrebări lui Carl Cox și transcrierea și editarea interviului o puteți citi mai jos:
 Alex Damian Ai fost de curând în România, la The Mission și nu e prima oară când vii la noi. Luând în considerare fanii, atmosfera și locația, unde ai plasa România pe harta festivalurilor de dans din întreaga lume?
 Carl Cox Ce aveți voi în România este o mare petrecere pe plajă. Nu foarte multe locuri se pot mândri cu genul ăsta de petrecere. Asta e ceea ce o face mai interesantă, locația. Când ai o petrecere pe plajă e ceva special și de aceea o face să fie mai mișto. Dacă te duci la festivalul EXIT din Serbia, e pe un câmp, într-o zonă unde nu ai apă curentă, nu ai plajă, nu ai nimic. Dacă te duci la Coachella, e în mijlocul unui câmp. Toate festivalurile se țin unde nu e nimic. Nu există alte locuri care au genul ăsta de petreceri și asta o face să fie foarte tare și foarte bine.
 AD Asta ar fi de ajuns ca să primim recunoașterea internațională pe piața festivalurilor de dans? Încercăm să ajungem cât mai aproape de Ibiza.
 CC Păi aveți deja plaja, sunteți la mijlocul drumului.
 AD Hai să vorbim un pic despre burn Residency. Sunt foarte mulți artiști și muzicieni care sunt foarte buni în ceea ce fac dar care nu se simt relaxați într-o poziție de mentor. Ce satisfacție îți oferă ție rolul de mentor în cadrul burn Residency?
 CC Ceea ce aș vrea să văd nu este neapărat ceea ce știu oamenii din punct de vedere tehnic, pentru că asta e destul de ușor de făcut în zilele noastre. Acum mulți ani aveai nevoie de ceva talent ca să mixezi doar pe niște platane și un mixer și să mă faci să-mi placă și să n-aud greșelile. Acum orice DJ are un laptop, un port USB, pot să-și sincronizeze melodiile foarte ușor. Ceea ce mă va interesa cu adevărat este pasiunea și sufletul pe care și-l dedică muncii de DJ, în sensul că va deveni un artist interpret. Când oamenii vin să te vadă, vor să te vadă zâmbind, transpirat, vor să-ți vadă emoțiile și cum faci ceea ce faci. Când mă vezi pe mine mixând, sunt tot timpul transpirat, tot timpul râd, câteodată plâng sau sunt obosit dar ceea ce îmi iese din mâini când mixez vine din suflet. Asta vreau să văd, pasiunea, focul, vreau să văd motivul pentru care el/ea ar trebui să fie DJ-ul numărul 1 pentru burn Residency.
 AD Ai propria ta casă de discuri, Intec Digital. Care ar fi șansele câștigătorului burn Residency în a-și lansa un album pe viitor la Intec Digital?
 CC Avem posibilitatea e a primi demo-uri în fiecare zi. E mișto că ascultăm aceste demo-uri și să ne întoarcem la oameni și să le spunem ce să mai schimbe sau cum să mai ajusteze sau să nu facă demo-uri speciale doar de dragul Intec Digital ci mai degrabă pentru cum simt ei muzica. Ideea e că nu vreau ca oamenii să creadă că pot să facă doar o piesă de succes, vreau ca ei să devină înainte DJ și abia apoi să facă muzică în timp ce sunt DJ. Asta pentru că atunci când vrei să faci muzică nu mai poți să fi DJ în același timp și nu pot să-ți iasă ambele ca lumea. Ca individ, nu poți să fi bun la toate. Sunt foarte puțini cei care pot să le facă pe ambele. Și spun asta din proprie experiență. De fiecare dată când fac muzică mă gândesc întâi la rolul de DJ și abia apoi la făcut muzică.
 AD La final, poți să le transmiți niște cuvinte de încurajare finaliștilor care participă la competiția burn Residency din România?
 CC Le-aș spune că ar trebui să-și mențină ritmul și să arate că se simt foarte bine, pentru că asta vor oamenii să vadă. Dacă doar stai acolo și ești foarte tipic în ceea ce faci oamenii se vor plictisi și vor pleca. Nu vreau să văd că o iau razna pe-acolo, dar atât timp cât arăți că te simți bine și faci parte din petrecere atunci astea vor fi lucrurile care te vor duce departe.
 Vă aștept și pe voi sâmbătă la burn Residency și puteți accesa aici evenimentul pentru mai multe informații.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.