Dirt on Fire la Electric Castle 2014

 La început nu ți se pare nimic excepțional. Ești obosit de pe drum, încerci să-ți găsești un locșor al tău, să bei ceva și să mănânci, să mai schimbi o vorbă, două. Dar apoi te-atrag ovațiile din public și întorci privirea ca spre final să urli de bucurie și de uimire cu toți cei de lângă tine. Despre ce vorbesc? Despre orice, în general. Dar de data asta despre o competiție sportivă.

 Am ajuns pe ultima sută de metri la Electric Castle, la invitația celor de la Burn. Asta pentru că la începutul anului am fost la Snow on Fire și a fost una dintre cele mai mișto experiențe la care am luat parte. Doar că acu am trecut la skateboarding și competiții de BMX și MTB. Dar pentru cei care n-au fost niciodată la festivalul ăsta, hai să vă spun câte ceva despre el.

 E cred cel mai mișto festival la care am fost vreodată. Spun asta pentru că pur și simplu la final mi-am dat seama că m-am simțit al naibii de bine în ciuda vremii de căcat de la început și al drumului foarte lung până acolo. Da, nu avem autostrăzi, nu vreau să mai aud mizeria asta. Avem doar tronsoane de autostrăzi sau centuri. Dar nu există nici o autostradă completă în țara asta. Și asta îți ocupă tot timpul. Dar pe noi ne interesează mai mult fratele președintelui în momentul ăsta. Orice, dar nu lucrurile de care avem nevoie.
 Daaar am îmbătrânit și nu mă mai agit atât de tare. Adică nu mă mai enervează că e 15 lei parcarea pe zi acolo, că am dat în total 400 de lei pe motorină (300 București-Cluj-București și 100 frecangeala zilnică de 60 de km între Cluj și Bonțida). Că stau să mă întreb cum de reușesc unii să vină până aici pentru că e destul de scump. Adică e 6 lei un jeton iar de jetonul ăla poți să-ți iei doar o cola (măcar e la sticlă de jumate) sau o bere. Dar un sanviș te duce la vreo 3 jetoane și ai 4 zile de stat, frățică. Și deja ai marcat 190 de RON abonamentul, care nu e mult, dar dacă îl adaugi la restul de cheltuieli, te cam rupe. Și cu toate astea au venit zeci de mii de oameni din toate colțurile țării și chiar de prin lume (Franța, Anglia, Ungaria evident, etc).

 Și oamenii vin pentru că nu e doar un festival de muzică ci e mai mult de-atât. Oamenii vin să socializeze, să se distreze, ai zone unde poți sta în hamac sau te poți da în leagăn, te poți retrage într-o pădurice, decartezi mâncare la greu și bei până nu mai poți. Și cu toate că s-a băut alcool la greu și s-a fumat, n-am văzut niciodată vreun scandal, vreo bătaie sau fete agățate de toți cocalarii și comercinați de pufarine, ci doar oameni care au venit să se simtă bine. Ceea ce vreau să spun e că e un festival unde te simți în siguranță și va fi și de acum înainte deoarece e la a doua ediție și deja a adunat foarte mulți oameni, ceea ce-mi spune despre organizatori că se pricep sau pur și simplu fac asta din plăcere.

Singurele lovituri pe bune și le-au luat cei de la Dirt on Fire, competiția de BMX și MTB unde l-am văzut pe Kinda Geza și mi-am dat seama că o să fie ceva tare fain. Oamenii… ce oameni, copiii ăia vreau să spun, au sărit, s-au dat peste cap, au făcut pe Superman (chiar e o figură) și i-au făcut pe spectatori să aplaude și să urle de uimire și apreciere. Probabil nu e genul de sport care să îi atragă pe mulți, adică momentan noi am rămas la nivelul de fotbal și mai nou Simona Halep (ceea ce e un început bun) dar în rest, ne dezmeticim destul de greu. Dar rețeta e simplă. Trebuie să te uiți doar o singură dată la o astfel de competiție că după aia îți garantez că o să-ți placă. Mai ales când se apucă toți să facă trenulețul. E genial. 

Printre câștigătorii de anul ăsta au fost: Demian Barnabas (best romanian bmx rider) – omul e nebun, n-ai cum să sari în halul ăsta; Cristoph Baier (best romanian mtb); Tomas Zejda pe locul 1 la MTB și Dan Miler pe primul loc la BMX. Mai multe găsiți pe pagina Dirt on Fire. Și dacă vreți să vă uitați la un clip fain de-acolo, vă invit să-l vedeți pe blogul Alinei. Sau intrați pe Instagram și căutați după hashtag-ul #dirtonfire.
Eu nu pot decât să mulțumesc încă odată echipei Burn și la anul vreau să facem gașcă mare și să venim cu toții la Electric Castle. Vă jur că e de bine, mai ales că știți cât de cârcotaș sunt din fire. Până atunci, mai ascult un pic de Thievery Corporation (cel mai bun concert din festival, s-a auzit perfect și a fost fix ce trebuie). Hai, pupis de profundis!

2 Comments Dirt on Fire la Electric Castle 2014

 1. alinaceusan.net 26/06/2014 at 5:06 pm

  Ai un stil de-a scrie si tu… :)) I like this post.
  E… adevarat!

  Reply
  1. admin 27/06/2014 at 4:54 am

   Daaa, Alina! Cică sunt din București dar scriu de parcă sunt de la țară :)))

   Mulțumesc de vizită! Means a lot! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.