The Color Run Mamaia 2014

Acum vreo doi ani mă gândeam că în loc să importăm sărbători jenante precum Valentine’s Day, am putea aduce ceva mult mai interesant, precum Holi din India. Așa că am început să-mi întreb prietenii dacă n-ar prinde la noi și dacă n-ar merita să aducem festivalul ăsta la noi. Toți mă luau că ce rost are, cine ar da bani să vină să arunce cu vopsele, că ăla e un festival specific în țara lor, etc. Acum vă dau un sfat! Dacă vreți să faceți ceva, apoi faceți! Nu de alta, dar anul ăsta The Color Run a venit în România și a fost unul dintre cele mai pline de viață și de culoare evenimente la care am asistat. Și s-a bucurat de un succes enorm!

La București n-am fost. Nici la Cluj. În schimb am fost weekend-ul trecut în Mamaia unde s-a ținut The Color Run. Primul lucru la care mă gândesc când vine vorba de un astfel de eveniment este fotografia. Câte poze mișto poți să faci aici, incredibil! Chiar dacă ești ”afon” în ale fotografiei, aici chiar n-ai cum să dai chix! Asta pentru că este locul unde toate culorile ies în evidență mai bine ca oricând. Dar nu ăsta e motivul pentru care vii aici. Așa că să le răspund și celor care mă întrebau: De ce m-aș duce la așa ceva? 

În primul rând pentru că n-am mai văzut de foarte mult timp atâția oameni care să zâmbească, să râdă și să se simtă atât de bine la un loc. Pe bune, toată lumea e tristă, ba chiar vezi posomorâți și pe la concerte și diverse evenimente dar aici n-aveai cum să stai nici trist, nici serios și nici posomorât. Toată lumea a râs, a dansat, a alergat și a tras de mine (sau de orice fotograf) să le fac poze. Oamenii chiar s-au distrat de minune! 

Și ca să nu fie doar o bătaie cu vopsele colorate, se organizează și un mini maraton. Așa, just for fun! Nu se premiază cel care ajunge primul ci doar să treci linia de sosire. Nu stă nimeni să te ia la ochi dacă te plimbi, dacă te dai peste cap sau dacă alergi cu spatele. Doar că la anumite check-point-uri vei fi asaltat de voluntari care te vor ataca cu vopsea colorată. Așa că alergi! Apoi toată lumea se adună de unde a plecat și urmează momentul așteptat de toți, cel în care la semnalul MC-ului toată lumea aruncă cu vopselele primite la linia de Finish, în aer. Apoi, all fun breaks loose! Lumea sare în sus plină de entuziasm fără să-i pese că are vopsea probabil și în fund.

Așa că dacă în continuare ți se pare o idee stupidă și inutilă, îmi pare rău să spun, dar înseamnă că vrei să trăiești o viață tristă și posomorâtă. Mai lasă seriozitatea aia și murdărește-te și tu odată cu culori. Probabil că o să te rușinezi la un moment dat pentru că nu vei putea să-ți abții zâmbetul de pe față, dar îți trece. Cei de lângă tine te vor ajuta să faci asta. Lumea are nevoie de momente de genul ăsta, are nevoie să uite de răutăți, cârcoteli, bârfe și alte mizerii. Și tu ai nevoie de asta, dar încă nu ți-ai dat seama. Așa că la anul poate îți răspunzi singur la întrebarea: De ce m-aș duce la așa ceva? Iar la anul ar fi fain ca evenimentul ăsta să se țină în aceeași zi în toate orașele, poate chiar de Holi. Până atunci, cocalarul în șlapi vă salută murdar pe picioare și vă invită să vedeți și restul de poze aici.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.