Lucy by Luc Besson

Băi și de când așteptam un film bun. M-am dus așa, la plesneală. Văzusem undeva trailer-ul dar n-aveam habar cine îl regizase. Asta a dus la o surpriză și mai plăcută. Așadar, ăsta-i un film pe care nu trebuie să-l ratezi!

La sfârșit a scris Directed by Luc Besson și apoi am înțeles de ce-a fost așa bun. Luc a spart piața cu Leon în 94, un film al naibii de bun în care un asasin plătit (Jean Reno) salvează o puștoaică și o învață cam cum să mânuiască o armă. Puștoaica era Natalie Portman la vremea respectivă și îți stârnește pofte pedo de ți se face rușine.
Apoi a venit The Fifth Element, film care a schimbat un pic viziunea cinematografică apropo de filmele SF. Doar ideea de a-l chema pe Jean Paul Gaultier să-ți facă costumele și începi să-ți dai seama ce nebunie o să iasă. Nu mai zic de distribuția cu Bruce Willis, Gary Oldman și Milla Jovovich.
A urmat seria Taxi, unde și-a dezvăluit din plin, așa cum zice Cosmin, fetișul lui de a distruge mașini de poliție pe străzile franțuzești. Nu face excepție nici în Lucy doar că mai nou, CGI-ul a luat locul realității și multe cascadorii sunt pure animații computerizate. Miss the good old days!
Dar Lucy trebuie văzut din mai multe motive. Odată pentru că povestea e foarte bine construită. Apoi, pentru că e prima oară când apare o combinație între un film SF și un documentar Discovery. Mai urmează și faptul că Morgan Freeman joacă rolul unui profesor pe care cu toții ni l-am fi dorit la noi în facultate. Iar la final, argument ce nu poate fi combătut de nimeni, e Scarlett Johansson.
Povestea se bazează pe un subiect amplu discutat și anume, cât de mult ne folosim creierul. Ideea că folosim doar 10% din creier și că cine știe ce se întâmplă dacă folosim 100% a fost evident combătută imediat de internauți care consideră povestea o tâmpenie. Well, ei clar dovedesc că folosesc maxim 10% din creier pentru că nu asta e ideea filmului, care e un SF, by the way!
Vă las să descoperiți singuri ideea filmului și vă sugerez să nu-l pierdeți. Eu l-am văzut la Cinema Pro, pentru că e în centru, e ușor de ajuns și nu te izbești de gălăgia unui mall doar ca să vezi un film.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.