Facebook autoplay videos

Și tu urăști opțiunea aia de autoplay a clipurilor în news feed-ul de Facebook? Hmmm, eu s-ar putea să fiu singurul căruia chiar îi place chestia asta. Hai să-ți spun de ce. Și dacă tot nu-ți place, îți arăt și cum să scapi de ea.


Pe lângă faptul că Facebook ne-a tâmpit de-a dreptul și am devenit dependenți de device-urile mobile, el ne-a mai accentuat și dorința de a împărtăși cu toți ceea ce simțim în fiecare moment. Wait, that’s Twitter! Meh, tot aia e. 

Și nu-i așa că la un moment dat ai fost într-un pub, sau la niște prieteni, sau ai ascultat la radio, sau ți-a sugerat cineva o melodie care îți place la nebunie? Și nu-i așa că ai vrut să-i dai share pe Facebook, s-o împarți cu toată lumea? Și nu-i așa că te-ai așteptat ca toți să-ți dea like? Dar n-ai strâns decât vreo 2, 3 like-uri amărâte dintre care două de la unii care deja știau piesa.
Părerea mea pură și personală e că lumea nu prea are timp și răbdare să asculte muzică în news feed-ul de Facebook și să dea și like dacă le place. We keep on scrolling down on people’s life no matter what. Așa că poate foarte rar dăm play și ascultăm o piesă, ca apoi să mai dăm și-un like și să trecem mai departe. Doar dacă cunoaștem bine persoana și avem încredere în ea și în gusturile ei muzicale, dăm like fără să ne gândim.
Așadar, treci mai departe. Sau dai play, dar știi că n-ai cum să lași player-ul implementat în Facebook să cânte și tu să dai scroll down. Că dacă nu-ți place, ce faci? Dai scroll înapoi doar ca să dai pauză? Sau dai mute din tastatură? Nu, ce poți face e să apeși butonul de Youtube din player și să-ți deschidă o nouă fereastră cu clipul direct în Youtube. But again, you go back to Facebook to scroll down și n-ai cum să mai dai like, chiar dacă ți-a plăcut piesa.
Poate aberez, dar mie îmi place noua funcție. Și sper s-o implementeze și pentru video-urile externe (gen Youtube). Așa văd din prima dacă ceva mă atrage sau trec mai departe. Mai ales că de multe ori am pierdut clipuri sau muzică mișto doar din considerentul ”pierdere de timp”.
OK, tot ți se pare de rahat? Nu-i problemă. Se poate rezolva foarte ușor. Asta pentru că da, it comes with a huge drawback. Dacă ești pe 3G sau 4G, whatever, îți mănâncă și mai mult din date. Sau pur și simplu, te numeri printre cei 90% pe care îi enervează orice schimbare la Facebook (moa ousi).
Ideea e că trebuie să intri în setările Facebook și să te asiguri că opțiunea Video Auto-play este pe Wi-fi only. Este singurul mod în care te poți asigura că video-urile se vor descărca doar când ești conectat la o rețea Wi-fi. Sau poți selecta Off și n-o să le mai dea play deloc. Eu am găsit ușor pe Android. Cum am intrat pe aplicația de mobil, am mers la Settings și deja am văzut-o la General Settings:
La iPhone cică e ceva de genul: Settings – Facebook – Settings – Auto-play on Wi-fi only. N-am iPhone dar sunt sigur că o să găsiți ușor.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.