Care-i treaba cu #auskia asta?

Probabil că ați văzut că tot postez poze de pe pârtiile din Austria. Mă simt al naibii de norocos că sunt aici dar e bine de știut și motivul pentru care sunt aici.

Sunt într-un infotrip (adică un fel de prezentare a unui punct turistic de către oameni din blogosferă, presă, media, etc.). Scopul lor e de a atrage cititorii către aceste destinații și de a oferi informații necesare organizării unui concediu în aceste zone, dar în același timp să transmită un feedback mai personal, lucru pe care site-urile de specialitate nu-l pot oferi. Căci nu-i de ajuns să vezi cât te costă un concediu într-o zonă superbă pe care ai văzut-o pe net, ci să și afli dacă merită cu adevărat să faci asta.
Infotrip-ul în care mă aflu se organizează în zonele montante din TirolAustria. E un eveniment organizat de Cosmin Tudoran, care a dus ideea de infotrip la un cu totul alt nivel. Și mă refer la modul de abordare, cel în care e important să prezinți și cât de bine te poți distra cu gașca de prieteni sau cu familia, în vacanță.
Ca să înțelegeți la ce mă refer, vă recomand să intrați acum pe canalul de Youtube Auskia și să urmăriți episoadele, căci da, există un serial special creat pentru acest infotrip în Austria.
Ca să ajungem acolo am luat un zbor Lufthansa din Otopeni până la Munchen. Asta ca să evităm pierderea unei zile de concediu cu tranzitul prin România. Poate niciodată nu ne gândim că de cele mai multe ori pierdem 2 zile din concediu doar ca să ne traversăm țara.

Din Munchen am închiriat trei mașini de la BMW ca să ajungem în Solden, prima noastră destinație ca stațiune montană. Undeva la vreo 2 ore și ceva de condus pe autostradă și drumuri naționale.

În fiecare zi o să încercăm o pârtie nouă, de fapt o stațiune nouă, pentru că în fiecare loc există un număr foarte de mare de pârtii. În toată zona asta a Tirolului sunt cam vreo 300 de pârtii la o altitudine de peste 3000 de metri, vreo 70 de telescaune și telecabine. E ceva SF ce se întâmplă în Austria și o să scriu mai multe articole în parte pentru că eu unu mă uit ca prostul de câteva zile și nu-mi vine să cred la ce nivel s-a ajuns. Iar povestea care a dus la aceste stațiuni montante din Austria, recunoscute ca fiind printre cele mai bune din lume, e și mai interesantă.

Și ideea e că dacă stai să te uiți la detalii și să înțelegi de ce totul merge atât de bine și de ce atât de mulți turiști aleg Austria pentru sezonul de ski și snowboard, ajungi să înțelegi că ei de fapt au învățat să-ți ofere fix ce ai nevoie, într-un mod cât mai simplu și mai user-friendly, dar pentru care într-adevăr plătești ceva.

Pentru că da. Nu oricine își poate permite o vacanță de genul ăsta. E adresat oamenilor care au totuși un job care le oferă o situație financiară decentă și care își permit odată pe an un concediu decent. Și nu e musai să zbori cu avionul, să închiriezi mașini scumpe și să beneficiezi de cele mai scumpe servicii dar e bine să știi de ele pentru că la un moment dat poți să alegi una dintre variante. Pentru că mai multe lucruri ieftine nu te vor face fericit așa cum te poate face fericit un singur lucru mai scump și bun, pe care n-o să-l uiți niciodată.
Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul landului Tirol și susținut de Austria.infoLufthansaBMWIntersport & OTP Bank. Powered byBURN. #auskia, #lovetirol, #tirol, #lufthansa, #bmw, #otpdirekt, #burn

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.