Aqua Dome și ținutul apelor termale

Te dor toți mușchii, toate oasele, iar mâna aia pe care ai căzut azi pe pârtie te face să transpiri de durere. Te gândești că mâine o să zaci în pat să-ți revii. Acum te târăști încet spre ușa aia de sticlă, îi apuci mânerul de lemn și intri într-o semi-beznă unde distingi doar contururile transpirate ale corpurilor umane. Deși ar trebui să ți se pară dubios, acest gând dispare rapid deoarece propriul tău corp trebuie să se obișnuiască cu temperatura de 90 de grade Celsius. Și atunci corpul tău începe să se regenereze.

L-am cunoscut pe Cosmin acum 2 ani. Culmea, tot în Austria și fix într-o saună! Eram în TFB3 și îl ascultam cu câtă pasiune vorbea de Austria. 2 ani mai tâziu am ajuns în info trip-ul #Auskia organizat de el. Iar acum m-a dus să văd The Mother of all Saunas! :))

În Laengenfeld există un fel de theme park al SPA-urilor și al băilor termale. La vreo 20 de km de Soelden, Aqua Dome e un complex de băi termale, piscine, saune și spa-uri. Ah, și un hotel de 4 stele, că mai era loc și de ăla. 
Eu sunt obsedat cu sauna. Nu m-aș putea plictisi ever de saună, deși toți încearcă să mă convingă de contrariu. Oriunde am ocazia mă folosesc de saună căci este singurul lucru care reușește să mă revigoreze complet, fără să folosesc vreun medicament sau tratament special. Iar la Aqua Dome mai aveam un pic și leșinam când am văzut câte opțiuni am!
Ai parte de un hotel de 4 stele care e cam piperat. Camerele se învârt în zona de 150 de euro pe noapte și cresc, dar poți avea acces la complex fără a fi cazat aici. În Aqua Dome ai parte de o piscină interioară generoasă, unde n-o să te ciocnești cu nimeni niciodată, indiferent de cât de aglomerat e, iar din piscina interioară poți ieși afară printr-un culoar de apă către bazinele cu apă termală. Sunt 3 la număr și poți să te bălăcești în toate. Pe timp de iarnă îți cam îngheață cucul când ieși dintr-o piscină și intri în domul de sticlă ca să ajungi la cealaltă, dar imediat ce ai intrat în apa caldă și te bagi până la urechi, începi să auzi muzică. Căci da, sunt instalate difuzoare în bazin și poți face pluta și asculta muzică admirând peisajul ăla bestial al munților din jur. Pentru toate astea plătești 30 de euro pe zi, iar copiii până în 14 ani, 17 euro. Există și pachete pentru familii. De exemplu, 2 adulți și un copil vor plăti 61 de euro. Oricum, ai nenumărate variante de prețuri și pachete pentru familii pe care le găsești aici pe site-ul lor.
Apoi vine zona de saună care e un adevărat labirint. Ai parte de saune uscate (de 50 sau 90 de grade), de saune umede, de saune cu sare și apoi mai e și peștera. Cam cum ai văzut în Antipa, doar că în peștera asta ai parte de o ploaie în adevăratul sens al cuvântului. De fapt, e un duș tematic. O combinație între apă, sunet și lumină. În timp ce ești pulverizat de apa rece, auzi sunete de ploaie și tunete, iar un stroboscop va imita lumina fulgerelor. Senzația este de-men-ția-lă!  Tot în zona de saune mai ai parte de alte două bazine cu apă termală, zonă de relaxare, un bazin cu apă foarte rece (e recomandat trecerea de la zona de saună fierbinte la contactul cu apă rece) și diverse alte dușuri. La ultimul etaj există și zona de SPA 3000 care este destinată clienților hotelului (dai un ban dar nu te-amesteci cu gloata). Acolo sunt alte tipuri de saună și zone de relaxare.
Pentru un acces complet la Aqua Dome (în afară de SPA 3000) vei plăti suma de 48 de euro pe zi. Adică piscină, băi termale, zona de saună și sală. Dacă nu ai la tine, poți să-ți închiriezi acolo un halat cu 8 euro și un prosop la 6 euro. Ai vestiare destule unde te poți schimba și îți poți lăsa lucrurile de valoare. Și nu-ți face griji. În Austria nu dispare nimic. Eu mi-am uitat telefonul (probabil în zona restaurantului) și chiar înainte să mă urc în mașină și să plec, doamna de la casă a alergat după noi și a întrebat cine și-a uitat un telefon. Prostu de mine, am urlat la rându-mi care-i fraierul care și-a uitat telefonul, când de fapt era al meu :))

Mai tre să știi un lucru foarte important legat de spa-urile și saunele din Austria. Întotdeauna este nude zone, ceea ce înseamnă că în saună nu-ți este permis accesul în costum de baie. Singurul lucru cu care intri într-o saună este prosopul pe care trebuie să-l pui sub fund și picioare. În rest, dacă ești pudic sau ai altfel de probleme, va trebui să rămâi doar la zona de piscine. Și trebuie să recunosc că e o politică foarte corectă. Până acum am stat în saună numai în costum de baie și n-aveți idee cât de mult contează să fii complet gol, să nu te rețină nimic. Știu că pare un pic ciudat dar te obișnuiești și nu e ca și cum te duci acolo ca să te uiți la femei goale. Deși am pățit să mă așez la un moment dat lângă o tipă în sauna umedă. Era atât de mult abur încât n-am văzut-o la început, dar când s-a ridicat și i-am văzut corpul dus la sală, fundul perfect, transpirația curgând pe ea și mersul agale, am leșinat și mai că m-am dat cu capul de mozaic. În rest o să vezi o grămadă de puțulici, așa că nu te gândi că te-apuci să filmezi un Fake Sauna. It’s not that kind of hot!
În final, eu zic că merită să dai măcar odată în viața ta 50 de euro ca să stai o zi întreagă aici. E deschis de la 9 până la 11 seara. Pe bune, adică e o experiență unică și nu vreau să-ți spun de cum te simți după ce pleci de-aici. Pentru că repet, nu putem să ne zgârcim toată viața încercând să facem multe lucruri pe bani puțini. Mai bine mai puține lucruri dar de calitate. Iar eu o să mă întorc aici cu siguranță. Numai gândul de a face pluta într-o apă termală în timp ce ninge și ascultând muzică, mă face să-mi doresc să mă întorc acolo cât mai curând. Și e bine să te duci și cu prietenii. Căci deși în saună nimeni nu vorbește, parcă îți mai vine câteodată să te pufnească râsul când realizezi că toți suntem în curu gol și ne comportăm de parcă am fi într-o sală de concerte :))

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.